ABD Konsolosluğu'nda 3 polis şehit

Video Görüntülü Haberler Yayın: 09 Temmuz 2008 - Çarşamba - Güncelleme: 09.07.2008 13:44:56
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstinye’de bulunan ABD Başkonsolosluk binası önünde ki polis kulübesine saat 10.30 surlarında gele üstlerinde Suriye pasaportu bulunan kişiler düzenledikleri silahlı saldırıda 3 polisi şehit ederken 3 saldırgan da öldürüldü. Olay yerinde çok sayıda pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi. 

 

Yakalanmaları an meselesi

Aniden gerçekleşen saldırı karşısında bir anda ne olduğunu anlayamayan polis memurları ilk çatışma sırasında şehir düştü. Bir anda olaya müdahale eden polis memurları saldırganlara açtıkları ateş sonucunda 3 saldırganın öldürdü. Bazı görgü tanıklarının ifadesine göre polis kulübesinden çıkan polisler kurşunlara hedef oldu. Bir polisin olay yerinde şehit olduğu saldırıda, İstinye devlet hastanesine kaldırılan dört yaralı polisten ikisi kurtarılamadı. Omzundan ve dirseğinden yaralanan kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Çatışmadan sonra gri renkli bir otomobille kaçmaya çalışan saldırganlar havadan ve karadan takip edilerek Sarıyer’de sıkıştırıldığı bildirildi. Saldırı da şehit olan polislerin kimlikleri de belli oldu şehit polislerin isimleri Nedim Çalık, Erdal Öztaç ve Mehmet Saçaklıoğlu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.