Bağcılar'da Okumayı Seviyorum Gecesi

Eğitim Yayın: 17 Mayıs 2008 - Cumartesi - Güncelleme: 17.05.2008 22:51:39
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu’nda görevli iki öğretmen öğrencilere okumayı sevdirmek için ilginç bir o kadarda güzel bir projeye imza attı. Öğrencileri okuduğu kitapların yazarları ile bir araya getirmeyi hedefleyen öğretmenleri, onları 18 Mayıs Pazar saat 18:45’de (Yarın) Bağcılar Halk Sarayı’nda yazarlarla buluşturacak bir gecenin de organizasyonuna da öncülük ettiler. “Okumayı Seviyorum Gecesi” olarak düzenlenen etkinliğe ünlü yazar ve şairlerden Ahmet Ümit, Ali Çolak, Ayşe Kulin, Fatih Erdoğan, Nalan Barbarosoğlu, Sanatçı Neslihan, Ömer Erdem, Selim İleri, Sevinç Çokum, Sunay Akın katılacak.
Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Yusuf Çopur “Okumayı Seviyorum Gecesi” ile ilgili duygu ve düşüncelerini ise şöyle aktarıyor:
“Biz, iki yeni öğretmen okullarımızda bir projeyi hayat geçirmeyi düşündük: Okumayı Seviyorum. Bu proje kapsamında her hafta çocuklara bir kitap okutup, ayda bir de ödül olarak kitabını okuttuğumuz yazarı onlarla, yavrularımızla buluşturduk. Görev yaptığımız yerler "varoş" olarak addedildiği için buradaki yavruların kendine güveninin eksik, hayata tutunmalarının cılız olduğunu gördük. Onları edebiyat, kitap sevgisiyle donatmak istedik. Okuma sevgisiyle özgüven aşılayıp onları sokaktan, kötü alışkanlıklardan ve çetelerden ancak ve ancak okumayla, kitap sevgisiyle koruyabileceğimizi düşündük."Edebiyat çeteyi yener" ,"Hayat Okudukça Güzeldir" "Aydınlık Bir Türkiye İçin Okumayı Seviyorum" sloganlarıyla düştük bu yola. Birçok edebiyatçımız kulak verdi sesimize. Çok güzel programlar yaptık. Şimdi de tüm yazarlarımızla yavrularımızı buluşturuyoruz.  Bu güzel gecemizde yavrularımızın ve biz öğretmenlerin mutluluğuna şahit olmak ve bu okuma bayramını tüm yurda duyurmak için sizleri bekliyoruz.”

Etkinliğe Bağcılar Belediye Bşk. Lokman Çağırıcı, Kültür Aş. Genel Müd. Nevzat Bayhan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve Bağcılar Halk Eğitim Müdürü Abdullah Tanır’ın da katılacağı bildirildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.