15 Yıllık Eylem Planımız Hazır

Güncel Olaylar Yayın: 06 Ocak 2009 - Salı - Güncelleme: 06.01.2009 23:05:31
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Conrad Otel’de düzenlenen sempozyum Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘İstanbul’un merkezi idare ve yerel yönetimleri açısından bilgi teknolojisine verdiği değere atıfta bulunan’ konuşması ile açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Arap Kentsel Gelişim Enstitüsü’nün desteği ile düzenlediği 3. Uluslar arası Bilgi Kentleri Sempozyumu’nda; “Bilgi Temelli Ekonominin Tesisinde Teknolojinin Rolü, Bilgi Düzeyinin Kalkınmaya Etkisi ile Uluslararası ve Bölgesel Deneyimler” gibi konular ele alındı.

 

Projelerimiz Deprem Odaklı

Seremoniye onur konuğu olarak katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yaptığı konuşmasında “Önümüzdeki on beş yılın eylem planını hazırladık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız olası bir depreme odaklı olarak yürütülüyor” dedi. Konuşmasını zengin bir mültivizyon gösterisiyle destekleyen Yeniay sözlerini “1950’li yıllardan itibaren yaşanan kontrolsüz göç akımları Küçükçekmece’yi maalesef  kalitesiz bir fiziki mekân haline getirmişti. 2004 yılında göreve geldiğimizde ilk olarak yapılacak dönüşüm çalışmalarının stratejilerini planladık. Bu çalışmanın sosyal ve iletişim boyutu önemlidir. Çok paranız varsa yeni bir şehir kurabilirsiniz ancak bunu bölge halkının rızası olmadan gerçekleştiremezsiniz” şeklinde sürdürdü. Yeniay, Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Küçükçekmece halkına anlatarak, vatandaşların aktif desteğini de yanlarına aldıklarının altını çizdi. Sempozyumun düzenlendiği salonun dışında kurulan Küçükçekmece Belediyesi’ne ait stand da ise davetlilere Kentsel Dönüşüm çalışmaları kitapçığı ve “Küresel Isınmaya Karşı El ele” sloganıyla artık gelenekselleşen Küçükçekmece sedir ağacı fidanı dağıtımı yapıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.