CHP Antalya milletvekili Tayfur Süner; Bakırköy’e Hizmetlerimi Sürdüreceğim

Politika Yayın: 07 Ocak 2009 - Çarşamba - Güncelleme: 07.01.2009 01:17:04
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Sayın Tayfur Süner herne kadar Antalya milletvekili olsanızda Bakırköy halkı sizi çok yakından tanıyor. Bakırköylülük nereden geliyor?

Evet çok eskilerden bir Bakırköylüyüm. Ataköy 1. kısım kurulurkende buradaydım. Milletvekili seçilmeden öncede siyasetin içindeydim. 2007 genel seçimleri öncesinde Bakırköy Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekilliği görevimi sürdürüyordum. Görevli olduğum dönemlerde Bakırköy halkının birçok sorunlarınıda çözümledim. Uzun yıllaradır aynı yerde ticaret yapmanında verdiği bir avantajın var. Dolayısıyla Bakırköy’de tanınan biriyim. Çocuklarımın doğduğu, iş yaşamımı sürdürdüğüm ilçeye hizmet vermekte benim görevimdir.

 

Sayın Süner, geçtiğimiz günlerde katıldığınız bir toplantıda Ataköy sahilleri ile ilgili konuşma yaptınız. Ataköylülerin sahilinin olmadığını söylediniz. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Öncelikle Bakırköy sahilinin yetkisini geri almak lazım. Ataköy kurulurken birinci kısımdan itibaren halka daireleri satmaya başladıkları zaman, şuraya cami kurulacak buraya okul kurulacak, sahili var, denizden ücretsiz yararlanılacak dediler. O tarihleri hatırlarsanız sahilden pul da vermişlerdi. Benim ailem dahil herkes sahilden denize giriyordu. Şimdi geldiğimiz noktada bugün Crowne Plaza ile Demir Tatil Köyü arası hala boş. Tel örgü ile çevrili; ama maalesef halkın denize girebileceği herhangi bir yer yok. Demir Tatil Köyü ve Cem Oteli’nin olduğu kısım TOKİ’ye geçtiğine göre demek ki orada bir yapılaşma olacak. Ya 5 yıldızlı oteller yapılacak, sahil olacak. Ama sahili olması Ataköy ve Bakırköy halkını ilgilendirmiyor. Ataköy ve Bakırköy halkını ilgilendiren Crowne Plaza ile Demir Tatil Köyü arasında görülen arazinin, eskiden açık plaj olan bu kısmın, tekrar halkın kullanımına açılması. Ben TBMM’de turizm, bayındırlık ve imar komisyonunda görev alan milletvekillerinden biriyim. Önümüzdeki haftadan itibaren Bakırköy’ün sahile bu kısımdan açılması için meclise bir önerge vereceğim. Tıpkı eskiden olduğu gibi Bakırköylülerin yeniden sahiline kavuşarak denize girmelerini sağlamaya çalışacağım.

 

Sözünü ettiğiniz bölge bir firmaya kiralandı. Burada yapacak olduğunu çalışmalarda hukuki bir sorunla karşılaşmayacak mısınız? Bunu nasıl aşacaksınız?

Hukuksal sorun çözülür. Neticede hukuksal sorunu yaratan bizim devletimiz. Ataköy ve Bakırköy halkına zamanında buralar sunulmuştu. Halk buraları açık plaj olarak kullanıyordu. O zaman şimdi Ataköy ve Bakırköy halkının da bir hakkı doğuyor. Kullanıma tekrar sunmak gerekir. Bunu çözecek olan devlettir. Cem Otellerinden, Demir Tatil Köyü’nden buraları TOKİ bir şekilde aldığına göre tekrar kullanıma sunarken Ataköy ve Bakırköy halkının

kullanacağı şekilde o sahili ayırır. TOKİ’nin yapılaşmasından çıkartır. Bakırköy halkına sunar. Bunu yapmak çokta zor değil.

 

Sayın Süner, yerel seçimlerin yapılmasına az bir zaman kaldı. Sizde belediyede önemli görevde bulundunuz. Yapılacak olan seçimlerde aday belirlenmesi süresi içinde sizin parti yetkililerinize bir öneriniz olacak mı?

Benim kafamdaki aday belli değil. Bu  konuda milletvekillerinin herhangi bir yetkisi yok. Her bölgede milletvekilinin yetkisi yok. Çünkü bu işlerde yetkili olan parti meclisi. Parti meclisinden sonra merkez yönetim, ondan sonra da genel başkan. Ama parti meclisinden, merkez yönetimden geçen bir adayı da genel başkan çizmez. Şimdiye kadar büyük partilerde hep böyle olmuştur. yani parti meclisinde ve merkez yönetimde kabul gören bir adayın çizilmesi mümkün değil. Bakırköy’de Ateş Ünalerzen aday olur bunun dışında başka adaylarda çıkar. Ancak kim aday olursa olsun parti meclisinden ve merkez yönetiminden geçtiği zaman Bakırköy’ün adayı o olur. Burada benim bir yaptırımım söz konusu değil.

 

Aday belirleme sürecinde bölge milletvekillerinin görüşleri alınıyor mu?

Bakırköy’ünde içinde bulunduğu Üçüncü bölge dediğimiz bölgedende  parti meclisi üyeleri var. Mesela Esfender Korkmaz var. Mehmet Ali Özpolat var. 80 kişilik parti meclisinde iki tane oy var. Başka bir yaptırımı yok ki. Diyelim ki 5 adet aday adayı var. 5 adet aday adayı özgeçmişi ile birlikte parti meclisinin önüne gelir. Her aday hakkında, her parti meclisi üyesinin konuşma hakkı vardır. Genel başkan da dahil herkes konuşur. Değerlendirilir. Bu ikiye düşer. Ondan sonra merkez yönetime gelir. Bire düşer ve onaylanır. Bu işin usulü budur. Yani 6 aday da olsa bu ikiye düşer.

 

Bakırköy halkına söylemek istediğiniz vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bakırköy halkı bilinçli bir toplumdur. Benim onları yönlendirmem çokta doğru olmaz kanısındayım. Yapmaları gereken seçimlerde adayları iyi irdeleyip sağduyuları ile hareket etmeleri olacaktır. Kendilerine yakışan bir başkan seçmelerini isterim. 

 
                                                                                                                                              Söyleşi Yılmaz BACACI
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.