Çağrıcı Projeleriyle İddialı

Politika Yayın: 30 Ocak 2009 - Cuma - Güncelleme: 30.01.2009 09:40:53
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Bağcılar Belediye Başkanı ve Ak Parti 29 Mart Seçimleri Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağrıcı ulusal ve yerel medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Medyanın yakından tanıdığı bir isim olan Lokman Çağrıcı, aday tanıtımı olarak anılan toplantıda daha çok gelecek dönem hayata geçirmek istediği projeleri aktardı.

29 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Bağcılar’da rekor bir seviyede oy alacaklarını anlatan Başkan Çağrıcı, “Şuan %65 oyumuz var. Ben inanıyorum bunun daha da üstünde oy alacağım ve akademisyenlere Bağcılar’da araştırma konusu olacak bir seçim yaşayacağız.” dedi.

 

“Keşke Dediğimiz Bir Şey Yapmadık”

 

Çağrıcı, kendisinin Bağcılar’da 1,5 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatırken, geçmiş dönemden bu yana görevde bulundukları süre içinde “Keşke yapmasaydık dediğimiz hiçbir icraatımız olmadı. Halkımızında bu yönde bize şunu yapmasaydınız keşke diye bir eleştirisi bulunmadı.” dedi.

 

Çağrıcı’ya Göre Bağcıların En Büyük Sorunları

 

Bağcılar’ın üç büyük temel sorunu olduğunu dile getiren Lokman Çağrıcı, bunların Kentsel dönüşüm, trafik ve otopark sorunları olduğunu söyledi. Çağrıcı gelecek dönemde bu sorunların çözümüne odaklanacaklarını ve şuan kentsel dönüşüm uygulamasının Bağcılar’da Göztepe Mahallesi’nde yakında hayata geçirileceğini söyledi.

 

“Hedef 20 bin Nüfusa 1 Sağlık Ocağı”

Bağcıları güvenli ve sağlıklı yaşanabilir bir kent yapma yolunda bir çok projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Çağrıcı, 22 mahalleye 22 sağlık ocağı projelerini tamamladıklarını şimdi ise hedeflerinin Türkiye’de Aile Hekimliği uygulamasının da başladığını belirterek 20 bin nüfusa 1 sağlık ocağı olduğu söyledi.

 

 

“Halk Vizyon İstiyor”

 

Başkan Çağrıcı Bağcılar’da halkın yeniden vizyon ve yeni projeler istediğini belirtti.  Bağcılar’ın soysal ve kültürel anlamda kabuğunu kıramamış yapısını değiştireceklerini belirten Çağrıcı, gelecek dönemde Bağcılar’ı İstanbul’un cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalara hız katacaklarını söyledi. İstoç bölgesinin çok kısa bir gelecekte 2. Maslak olarak anılmaya başlanacağını anlatan Çağrıcı “Ben bu bölgenin 2. Maslak olarak anılmasını östemiyorum. Maslak’ta da şuanki yapısıyla karmaşık bir yer. İstoç’ta imar yönünden araziler çevre düzenlemesine olanaklar sunuyor. Orada bir otel ve büyük bir alışveriş merkezi kurulacak. İstanbul’da ilk defa altından metro geçen bir alışveriş merkezi ve otel orada olacak. İstoç iş merkezleriyle, alışveriş ve yaşam alanlarıyla İstanbul’un gözdesi olacak.” dedi.

 

”Eğitim Önceliğimiz Sürecek”

 

Bağcılar’da bütün okulların projeksiyon cihazlarıyla donatımının tamamlandığını aktaran Çağrıcı, bir çok okulunda güvenlik ve kamera sistemlerinin yapıldığını ve emniyet müdürlüğü merkezine bağlantılarının sağlandığını söyledi.

1,5 yıllık başkanlık süresince 16 okul arazisini Bağcılar’a kazandırdığını anlatan Çağrıcı, girişimleri ile hayırseverlerden 8 okul bağışı aldıklarını aktardı.

 

“Geçlik Merkezlerini Kuracağız”

 

Lokman Çağrıcı Bağcılar’da ilköğretim ve liselerde okuyan öğrenci sayısının 150 bin olduğunu belirterek, “Bu çok büyük bir potonsiyel. Biz bu potansiyeli sahipsiz bırakamayız. Bağcılar’da Gençlik Merkezleri’ni kuracağız. Gençlik merkezlerinde bu öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunacak ve onlara güvenli sosyal ortamlar sağlayacağız. Gençlik Merkezlerimizi yüzme havuzu, spor salonları, bowling salonları ve derslikleriyle gençlerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

 

Bağcıların Güvenlik Sorunu

 

Lokman Çağrıcı Bağcıları daha güvenli bir kent yapma yolunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bağcılarda güvenlik kameraları sayısının arttırıldığını anlatan Çağrıcı, Güneşli Karakolu’nun inşaat çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçirdiklerini, Yüzyıl Karakolu’nun da inşaat çalışmasının çok kısa bir süre sonra tamamlanarak hizmete başlayacağını anlattı. Çağrıcı, Bağcılar’da güvenlikle ilgili çalışmalarının süreceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.