Bolulu Aşçılara Sultangazi’den Rakipler Geliyor

Yaşam Yayın: 12 Mart 2010 - Cuma - Güncelleme: 12.03.2010 18:54:44
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sultangazi Belediyesi öncülüğünde İŞKUR tarafından düzenlenen Aşçılık Kursu’na katılan kursiyerler, meslek edinmekten dolayı memnun olduklarını belirttiler.

Sultangazi Belediyesi, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü, Sultangazi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sanayi teşekküllerinin işbirliğiyle başlatılan ‘İstihdama Yönelik Mesleki Eğitim Kursları’ kapsamında düzenlenen Aşçılık Kursu, büyük ilgi gördü. Sultangazi Belediyesi mutfağında gıda teknikeri Gülhanım Erdoğan yönetiminde düzenlenen kursa 24 kursiyer katılıyor. 3 hafta teorik ve 1 ay da pratik olarak düzenlenen kursta, kursiyerler mesleki olarak her konuda bilgi ediniyor.

İŞKUR’un ilçede daha önce düzenlediği kurslara katıldığını ifade eden Gülhanım Erdoğan, “Kursiyerlere A’dan Z’ye her konuda bilgi veriyoruz. 24 öğrencimize günde 8 saat olmak üzere ders veriyoruz. Buradan sertifika alan bir kimse meslek olarak bu işi uygulayabilecek duruma geliyor” dedi.

Mesleğin İncelikleri Öğreniliyor

Uygulamadan son derece memnun olduğunu belirten kursiyerler de “Bu uygulama ile meslek edinerek iş hayatına atılmak istiyoruz. Güzel bir eğitim alıyoruz. Mesleğin inceliklerini öğreniyoruz. Kursu tamamladığımızda alacağımız sertifika bizim kalifiye eleman olmamızın yolunu açacak. Dolayısıyla başta belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.