Gazi’nin Şampiyonu Küçükçekmece’den Çıktı

Spor Yayın: 28 Haziran 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2010 01:06:36
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Veli Efendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen yarışta Can Şemenoğlu'nun sahibi olduğu “Mystical Storm” isimli safkan jokeyi Selim Kaya ile 2.29.80'lik derecesiyle birinci oldu. Tabelanın diğer sırasını ise 2. Akdeniz Ateşi, 3. Smerç, 4. Miliç tamamladı. At yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 84. Gazi Kupası Koşusu'nu kazanan Mystical Storm'un sahibi Can Şemenoğlu, kupasını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı.

At yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 84. Gazi Kupası Koşusu'nu kazanan Mystical Storm'un sahibi Can Şemenoğlu’na kupasını veren Cumhurbaşkanı Gül, “Mustafa Kemal Atatürk'ün adına, kesintisiz olarak 84 yıldır yapılan böyle büyük bir koşuyu kazanmış olmanızdan ötürü ne kadar mutlu olsanız azdır” dedi.

Servet Kazandırdı

84. Gazi Kupası Koşusu'nu kazanan Mystical Storm, sahibine de önemli miktarda para ödülü kazandırdı. Jokey Selim Kaya kariyerinde ilk kez  Mystical Storm, elde ettiği başarıyla kısrak sahibine 750 bin lira olan birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 208 bin 350 lira ödül getirdi. Koşuda ikincilik ikramiyesi 300 bin, üçüncülük 150 bin, dördüncülük ikramiyesi ise 75 bin lira oldu.

Son Şampiyon Kısrak

10 yıl aradan sonra ilk kez dişi bir tayın kazandığı Gazi Koşusu şampiyonunun sahibi Can Şemenoğlu’nun babası Küçükçekmeceli İş Adamı Ziya Şemenoğlu, mikrofonlara yaptığı açıklamasında “Yarışlar öncesinde hiçbir yarış yazarı ve otoriteler atımıza şans tanımıyorlardı. Oysa Gazi Kupasında koşmak için taylar birçok aşamadan geçiyor. Kazandığımız koşulara bakıldığında da tayımızın şansı oldukça yüksekti” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.