Kocasinan’ın Başpehlivanı Ali Güngör

Spor Yayın: 06 Ağustos 2010 - Cuma - Güncelleme: 06.08.2010 00:57:07
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geleneksel 17. Kocasinan Yağlı Güreşlerinde, rakibi Gökhan Arıcı’yı tuşla yenen Ali Güngör Ekin başpehlivan oldu. Geleneksel 17. Kocasinan Yağlı Güreşlerinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu “ Bin yıllık geçmişi olan ata sporumuzu bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ata sporumuza gönül veren halkımızın da yoğun katılımla destek verdiği ve Tarihi Kırkpınar Güreşlerimizin ardından İstanbul’daki en kapsamlı Yağlı Güreş organizasyonlarından biri haline gelen Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşlerimize ilgi her geçen yıl artıyor. Sporun her dalına olduğu gibi Ata yadigarı güreşlerimize desteğimiz bundan böyle de sürecek” dedi. 

Geleneksel 17.Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde; Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de güreşen başpehlivanların yanı sıra 500’e yakın pehlivan; çeşitli kategorilerde kispet giyerek birbirleriyle kıran kırana mücadele etti.

Güreşlere, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Kocasinan Güreşleri Ağası Necati Göksu’nun yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası ve çeşitli illerden gelen güreş ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, Bahçelievler Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde 6 yıl üst üste Güreş Ağası olan Necati Göksu’ya Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından kupa hediye edilirken gelecek yıl yapılacak güreşlerin de ağası olmasına karar verildi…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.