Finalde Gülen Taraf Türkmenistan

Spor Yayın: 09 Mart 2012 - Cuma - Güncelleme: 09.03.2012 01:00:22
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Esenler Belediyesi’nin ilçede genç nesillere sporu sevdirmek ve benimsetmek için düzenlediği bir dizi uluslar arası turnuvalar devam ediyor. Satranç turnuvasının ardından Uluslar Arası Masa Tenisi Şampiyonası da Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin iki takımla katıldığı şampiyonaya Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Moğolistan, Afganistan, Endonezya, Kosova, Rusya, Bosna-Hersek, Filistin, Moldova, Bangladeş, Irak ve Tacikistan’dan toplam 48 sporcu katıldı.

Zorlu geçen eleme maçlarının ardından Türkiye’nin 2 takımı ile birlikte Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Moğolistan, Afganistan ve Irak çeyrek finale kalan takımlar oldu. Çeyrek finalde ise Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Moğolistan gülen taraf oldu. Kura çekimi sonunda ise Kırgızistan – Moğolistan, Azerbaycan-Türkmenistan yarı finalde karşı karşıya geldi. Büyük çekişmenin yaşandığı yarı final sonunda Moğolistan ile Türkmenistan final, Kırgızistan-Azerbaycan da üçüncülük oynamaya hak kazandı.

Şampiyon Türkmenistan

Uluslar Arası Masa Tenisi Şampiyonası’nın finali de büyük bir çekişmeye sahne oldu. İki güçlü ekibin oyuncuları da şampiyon olabilmek için raketlerini adeta konuşturdular ama gülen taraf Türkmenistan oldu. Dostluk içinde geçen turnuvanın üçüncüsü ise Kırgızistan’ı yenen Azerbaycan oldu. Şampiyon takımların kupa ve madalyaları daha sonra düzenlenen bir törenle verilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.