Bakırköylü Delegeler Yücel’le Devam Dedi

Güncel Olaylar Yayın: 25 Mart 2012 - Pazar - Güncelleme: 25.03.2012 22:25:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy 9. Olağan Kongresi yapıldı. İki listenin yarıştığı kongrede kazanan M. Sait Yücel oldu. Kongre başlamadan önce liste tartışmaları başladı. Blok liste mi çarşaf listemi sorusunun çözümü isim okuyarak yapılan oylamayla belirlendi. Oylama sonunda oy çoğunluğu ile blok listeyle seçimler yapıldı. 347 delegenin oy kullandığı kongrede M. Sait Yücel 196 oy alarak kongreden galip çıktı. İkinci aday M. Ali Akalın 347 delegenin 139’undan oy aldı. Alınan oylar bir anlamda genel merkez ve belediye’de destek almadan seçimlerde yüksek oranda oy alması Akalın’ın Bakırköy’de CHP içinde belli bir gücünün olduğunun göstergesi gibi.

Yücel Eleştirilere Cevap Verdi

Partililerin büyük ilgi gösterdiği CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Umut Oran ve Binnaz Toprak katıldığı kongrede konuşan M. Sait Yücel kendine yönelik eleştirilere cevap vererek “İlçe başkanlığına başladığım gün daha önce kapalı olan bütün kapıları, örgüte sonuna kadar açtık. Birçok nedenle partimizden uzaklaşan partililerimiz CHP çatısı altına toplanmaya çağırdık. Parti içi demokrasiyi alabildiğince uygulamaya çalıştık. Bir yıllık görev süremizde yaklaşık 5 ay partimizin genel seçim çalışmaları içinde geçti, ondan sonra da kongremizi mümkün olduğunca üyemizin katılımıyla gerçekleştirmeye çalıştık. Partinin tabana yayılmasının en önemli göstergesi de bugün burada yaptığımız kongredir. Kongremizi iki liste ile yapmamızın, partimize bir dinamizm ve ivme kazandığını düşünüyorum.” dedi.
Bir yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları ve bundan sonraki hedeflerini anlatan M. Sait Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir değişim yaşayan partimiz yapılacak olan kurultaydan sonra önümüzdeki yerel seçimleri ve genel seçimleri başarılı bir şekilde sonuçlandırmak zorundadır. İlçede kadın kolları, gençlik kolları ve yönetim kurulumuz partimizin bir neferi olarak çalışıp, partimizin politikalarını sokakta anlatmak, birebir hayata geçirmek zorundayız.” dedi.

 

Yücel’in konuşmasının ardından kürsüye gelen ikinci aday M. Ali Akalın, Bakırköy’de yerel seçimlerde alınan oyların yeterli olmadığının altını çizerek yaptığı konuşmasını “Ben de bu süreci oylarımla destekleyen ve Bakırköy’de yaşayan bir üyeyim. Bakırköy’de belediyenin bizden olması başarılı olduğumuz anlamına gelmiyor. Bakırköylünün sabrının bir sınırı vardır. Onun için Bakırköy örgütünü yeniden dizayn etmemiz gerekiyor. Ben, tabanı kucaklayan, sokaktan, caddeden gelen, insanları kucaklayan bir örgüt yapısından yanayım. Kendi içinde bütünlüğü olan, herkesi kucaklayan ve kendi programı olan bir ekiple bu işi götürmeyi uygun gördüm. Bakırköy’deki yüzde 50 oyumuzu gerçek oy olarak düşünmüyorum. Bakırköy’ü almak iktidar kapısının yollarını açmanın bir tanesidir. Önce Bakırköy, arkasından İstanbul; İstanbul’u alan, Türkiye’yi alır. Solcu, devrimci bir kişi olarak, söylediğim her sözün arkasında durdum, bundan sonra da bu iddiayı arkasında durarak, söylüyorum; Bakırköy’de hedefim yüzde 80. Seçim öncesi özgür bir delege seçim süreci geçirelim istedik, ama olmadı. Baskı gördük, bizleri bir muhalefet hareketi gibi lanse ettiler. CHP ilk defa birden fazla listeyle seçime gitmiyor. Ben bundan çekinmiyorum, korkmuyorum. Eğer bu tartışmalar, konuşmalar partimizin değirmenine su taşıyorsa, bundan korkmayalım. Kahve köşelerinde her şeyi eleştirme alışkanlığını bir yana bırakıp, partimize her alanda katkı sağlamayı hedefliyorsak, iki liste partimize dinamizm getirir.” Şeklinde bitirdi.

 

 

 

Haber ve Fotoğraf : Yılmaz BACACI

Yönetim Listesi şöyle oluştu

M. Sait Yücel (Başkan)
Şükrü Aydın
Celal Sevinç
Hasan Çalış
Saffet Onur
Nebahat Yıldırım
İrfan Kurtulmuş
Derya Ekşi
Cafer Yeşil
Hatice Yılmaz
Muzaffer Şahin
Nesrin Serindağ
Cemal Türkoğlu
Sinan Emre Kızıltuğ
Tülin Sayım
Kenan Şahin
Emine Yakupoğlu
 
İL DELEGELERİ
M. Sait Yücel
Ateş Ünal Erzen
Hasan Karaoğlu
Serdal Kılavuz
Ali Rıza Akyüz
Tülay Ateş
İbrahim Yener
Hilal Gündüz
Cemil Memişoğlu
Özlem Karaman
Selçuk Biber
Zeynel Emre
Nuran Özdem
Lütfi Gündoğdu
Elif Uzunşimşek
Münir Yılmaz
İlknur Toprak
Yıldırım Öztürk
Emine Gülizar Emecan
Nafize Sevgi Kara

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.