ULUSLAR ARASI MÜSABAKALAR FİNAL YAPTI

Spor Yayın: 03 Haziran 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2013 02:18:12
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Esenler Belediyesi ve Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde düzenlenen “3. Esenler Uluslar Arası Spor Müsabakaları”nda heyecan sona erdi. Gençleri spora teşvik etmek ve kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen organizasyonda, farklı ülkelerden gelerek İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencileri, Esenler’de mücadele etti.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşen organizasyon, Asya’dan Avrupa ve Afrika kıtasına kadar 35 ülkeden 400’ü aşkın sporcunun rekabetine sahne oldu. Yaklaşık 3 ay süren ve daha önce basketbol, voleybol, satranç ve masa tenisi kategorilerinde dereceye giren takımların belli olduğu organizasyonda, geçtiğimiz hafta sonu yapılan karşılaşmayla futbol kategorisinde de kupanın sahibi belli oldu. Kemer Mahallesi’ndeki Esenler Belediyesi Halı Saha Tesisleri’nde gerçekleşen final müsabakasında karşı karşıya gelen Kosova ve Karadağ takımlarından şampiyonluk kupasına, rakibini 3-1’lik skorla geçen Kosova uzandı. Final karşılaşmasının ardından organizasyonun ödül töreni de gerçekleştirildi. Şampiyon takıma kupa ve madalyalarını Kosova İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, ikinci Karadağ’a ise ödüllerini Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Ali Arık Mert takdim etti.

3. Esenler Uluslar Arası Spor Müsabakaları’nda dereceye giren ülkeler şöyle:

Basketbol
1. Bosna-Hersek
2. Moğolistan
3. Kosova

Voleybol
1. Bosna-Hersek
2. Azerbaycan
3. Afganistan

Satranç
1. Kırgızistan
2. Bosna-Hersek
3. Türkmenistan

Masa Tenisi
1. Afganistan
2. Kosova
3. Bosna-Hersek

Futbol
1. Kosova
2. Karadağ
3. Uygur

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.