Küçükçekmece Belediyesi’nden Profesyonel Fırçalara Ödül

Kültür Sanat Yayın: 03 Haziran 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2013 02:28:45
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Profesyonel ve yarı profesyonel sanatçıların ‘serbest’ konulu eserlerinin katıldığı ve değerlendirildiği yarışmanın ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, koleksiyoner ile sanatçılardan oluşan jüri üyeleri ve sanatseverler katıldı.

638 ESER KATILDI

Bu yıl 638 eserin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreninde jüri üyeleri adına konuşan Selahattin Yıldırım, değerlendirme aşamasının çekişmeli geçtiğini ifade ederek, ‘ Elenen resim kötü demek değildir. Kriterimiz; geniş ve farklı disiplinlere şans tanımaktı. Bu olanağı genç sanatçılarımıza verdiği için Başkan Yeniay’a  teşekkür ederiz.’ dedi.

‘KÜÇÜKÇEKMECE’DE KÜLTÜR KONUŞULSUN İSTEDİK’

Sunuculuğunu Başak Şengül’ün yaptığı ödül töreninde yarışmacı ve jüri üyelerini tebrik ederek, teşekkür eden Başkan Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi 2013 Resim Yarışması’nın ulusal bazda adından söz ettiren bir yarışma haline geldiğini belirterek, ‘ Bu yıl 3. sünü düzenlediğimiz yarışma katılım sayısı ve eserlerin nitelikleri açısından baktığımızda önemli bir noktaya geldi. Biz Küçükçekmece’de kültür, sanat, yaşam konuşulmalı dedik. Burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki yer konuşulmalı istedik. Bu yolda ilerliyoruz. Sanatçı olmak, kabiliyet işidir. O kabiliyetleri de ortaya çıkarmak için destek vermek gerekir.’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından eserleriyle dereceye giren sanatçılara ödülleri Başkan Yeniay ve jüri üyeleri tarafından verildi. Dereceye girenler, birincilik ödülü olarak 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.000 TL, üçüncülük ödülü 5.000 TL Mansiyon ve Jüri Özel Ödülü olarak ise 3.000 TL ile ödüllendirildi.

Dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserler, 5 Haziran’a dek Cennet Kültür ve Sanat Merkezi sergi salonunda sanatseverler tarafından izlenebilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.