BAKIRKÖY BELEDİYESİNİN CHP’DEN SEÇİLMİŞLERİ KİMDİR NELER YAPMIŞTIR?

Özel Haber Yayın: 29 Haziran 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 29.06.2016 17:22:22
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 25 dk.
Google News

Siz meclis üyeliği görevi yapanlara karne notu vermek gibi bir hadsizlik yapmayacağım. Ancak 28 aylık süreçte Bakırköy Belediye Meclisinde ve Belediyede neler olduğunu kişilerin sizleri daha yakından tanımaları için elimden geldiğince size, halkın gözü ünde görünen şeklinizi söyleyeceğim. Bizim görevimiz sizi yargılamak değil, toplumun sesini ve sizin bizim üzerimizde bıraktığınız izlenimleri size duyurabilmektir. Kişiler alfabetik sıraya göre düzenlenmiş olup, kimseyi hedef almadığım gibi, rencide etmemek için özellikle fotoğraf kullanılmamıştır. Geride kalan 32 aylık süre içerisinde Bakırköy ve Bakırköylüleri memnun edebilmek adına bir aylık tatil süresinde neler yapabileceğiniz düşünmeniz adına iyi bir zaman olacaktır. Spor ve Yaşam Köyü nasıl ki fiyaskoyla sonuçlandıysa, halkı karşınıza alıp bir şeyler yapamayacağınızı da anlamış olmalısınız.

 

Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, kendi deyimiyle siyasi yaşamı süresinde girip kazandığı tek yarış Bakırköy Belediye Başkanlığı. 28 aylık görevi süresinde halk tarafından da alay konusu haline gelen hatta kedi evlerinin kaldırılması konusunda imza da toplanan kedi evleri projesi dışında hiçbir projeye imza atmadığını görüyoruz. Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim Kerimoğlu döneminde Bakırköy belediyesi olumsuz yönde ilkleri yaşadı. Bunun yanında Bakırköy Gazetesi tarafından defalarca rüşvet,  ve yolsuzluk (Koç Gibi Yolsuzluk- 15 Milyon Dolarlık Rüşvet- Rüşvetin Tarifesi) haber başlıklı iddiaları ile gündeme gelmiş olmasına rağmen ne bir açıklama ne de tekzip yayınlanmadı. Belediye personeli Anıl Koç’un dövülmesi olayıyla ilgili ulusal basın da kendisini manşetlerde gördük. Yeşilköy Yaşlılar evi ve Botanik Parktan sonra en son yaşanan Atatürk Spor ve Yaşam Köyünün halkın ve ilçe yöneticileri ve bazı meclis üyelerinin hayır demesine rağmen BJK kulübüne 10 yıllık kiraya vermesi olayı eylemlere ve tepkilere neden oldu. Kendisi CHP’liler tarafından istifaya davet edildi. Şimdiye kadar yaptıklarıyla Bakırköylüler hafızasına yapmaktan çok devretmekle-kiralamakla ilgilenen başkan olarak yer etti.

Ali Rıza Akyüz

Örgütten gelen bir isim. Aynı zamanda İBB meclis üyesi. Bakırköy Belediyesi CHP meclis grup sözcüsü. Karadenizliler grubunu temsil ediyor. Gördüğüm kadarıyla siyasi gelecekte kendisine daha üst makamlar arayışı içinde. Bu doğrultuda da elinden geldiğince Bakırköy belediye meclisinde Bakırköylülerin zararına olabilecek kararlara tepkisini koymaktan imtina etmiyor. Zaman zaman belediye başkanıyla ters düştükleri de olmuştur. Yetkisi dahilinde elinden geldiğince Bakırköy ve İBB’de olumlu işler yapmak düşüncesinde. Spor ve Yaşam Köyü projesine de karşı olanlardan.

Ayşe Tansel Gülmezoğlu

Örgütten gelen bir isim. Aynı zamanda Bakırköy belediyesi meclis katipliği de yapıyor. Kibarlığı ve nezaketiyle dikkat çekenlerden. Siyasi bir beklenti içinde olmadığı görünüyor. Bakırköy belediye meclisine gelen kararlarda Bakırköy halkının yararına olmayan durumda karara karşı oy kullanmaktan çekinmiyor. Spor ve Yaşam Köyüne hayır diyen üyelerden biri. Sessiz sakin bir görüntüsünün yanında elinden geldiğince Bakırköy ve Bakırköy halkına bir şeyler kazandırmanın peşinde. Sanırım değeri gittiğinde anlaşılacak olanlardan biri.

Ali Türkoğlu

DSP kökenli, önseçimle gelen meclis üyelerinden. Seçimler öncesinde ve seçim sonrasında bir anlamda Bülent Kerimoğlu’nun korumalığını yapıyor görüntüsü vermiş olması halkında tepkilerine neden oluyor. 28 aylık meclis üyeliği süresinde bir kez kürsüde konuştuğunu gören olmadı. Bakırköy Gazetesinin yaptığı ‘koç gibi yolsuzluk’ başlıklı haberde de adı geçiyor. En son Spor ve Yaşam Köyü’nün BJK kulübüne kiralanması konusunda olumlu oy kullanmış olması da örgüt tarafından tepkiyle karşılandı. Şimdiye kadar değişmeyen encümen üyelerinden biri. Özetle Bakırköy halkına bir katkısı olmadığı göründüğü gibi, son dönemlerde belediye başkanıyla da aralarının açık olduğu söyleniyor.

Baki Gövtepe

Bakırköy dışından meclise giren üyelerden biri. Geçmiş dönemlerde CHP İl yönetiminde bulunmuş biri. Sessiz sakin bir görüntü çiziyor. Zaman zaman Bakırköy yararına olmayan kararlara karşı çıksa da genelde grup kararlarına uyum sağlıyor.

Emel Tığlı

Örgütün ön seçimle getirdiği meclis üyelerinden. Mecliste sesi çıkmayan üyelerden biri. 6 aylık başkan yardımcılığı döneminde de farklı sosyal (atkı-bere gibi) projelerle sıkça sosyal medyada eleştiriler alan bir isim. Geçtiğimiz günlerde Alevilerin Bakırköy belediyesinde tepki gösterdiği yöneticilerden biri olması da dikkatlerden kaçmadı. Spor ve Yaşam Köyünde evet oyu kullananlardan biri.

Emrah Topkaya

Bakırköy dışından gelen meclis üyelerinden biri. İlk dönem de 6 aylık başkan yardımcılığı görevini yaptı. Göreve başladıkları ilk yıl kurban alanlarından sorumlu meclis üyesi olması nedeniyle de çok konuşuldu. Zarar ettiği söyleniyor. Bir ara koordinatör meclis üyesi şeklinde görevlendirildiği söylemleri vardı. ‘Koç Gibi Yolsuzluk’ haberinde adı geçenlerden. Konuyla ilgili şimdiye kadar susması da akıllarda soru işareti bırakıyor. Bir ara başkan yardımcılığı görevi bittikten sonra sansasyonel bir haberle gündeme gelmişti. Bakırköy’e her hangi bir katkısını görmedim. Spor ve Yaşam Köyü’ne evet diyenlerden.

Hasan Çalış

CHP ilçe yönetiminden meclis üyeliğine seçilenlerden biri. Şimdilerde 6 aylık başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor. Meclise bu güne kadar Bakırköy adına her hangi bir proje sunmadığı gibi başkan yardımcılığı görevinde de önemli bir icraatını görmedik. Spor ve Yaşam Köyünün evetçiler kanadında yer aldı.

Hatice Selli Dursun

Gençlik kotasından meclise girenlerden. Mecliste en çok sesi çıkan ve kayıtlarda en fazla yer alan kişi. Meclis katipliği yapmasının dışında her hangi bir konu yada proje hakkında sesini duymadık. Bakırköylü olmasına rağmen Spor ve Yaşam Köyünün evetçiler grubunda yer almış olması da kendisinden beklentileri olan gençlik kanadını oldukça üzdüğünü gördük.

İbrahim Gündüz

Meclisin en sessiz üyesi desek yeridir. Bakırköy dışından gelen meclis üyeleri içinde yer alıyor. Şimdiye kadar meclis kürsüsünde her hangi bir konu hakkında görüş dahi bildirdiğini görmedik. Söylemleriyle Bakırköylünün yanında. Saha çalışmalarına kimse fark etmesede katılanlardan. Birde söylemlerini eyleme dönüştürebilse. Spor ve Yaşam Köyüne evet diyenlerden.

İrfan Kurtulmuş

DSP kökenli geçmiş yıllarda DSP Bakırköy İlçe Başkanlığı görevi de yaptı. Son dönem CHP Bakırköy ilçe yönetiminden meclis üyeliğine seçilenlerden. “Koç Gibi Yolsuzluk” haberinde isminin geçmesinin yanında Bakırköy Gazetesi tarafından halen oturduğu evin kaç yapı olduğu da gündeme gelmişti. En son Tekhaber Gazetesi tarafından “Devrimci Edebiyatın en önemli yazarlarından sayın İrfan Kurtulmuş  imar komisyonu başkanı olarak Florya'da kaçak evde oturuyor şeklinde gündeme geldi. Halen Bakırköy Belediyesi İmar Komisyonu’nda görevli. Parti disiplini ve siyasi etik gereği Spor ve Yaşam Köyüne evet dediğini de beyan etmekten de imtina etmeyenlerden.

İsmail Taş

Bakırköy dışından gelen meclis üyelerinden. Entelektüel bir yapıya sahip. Meclis üyesi seçildikten kısa bir süre sonra evini ve ofisini Bakırköy’e taşıdı. Park ve bahçeler konusunda Bakırköylüler ismini ezberledi. İlk dönemlerde Bakırköy Gazetesi tarafından hemen her taşın altından İsmail Taş çıkıyor şeklinde gündemde yer almıştı. Parkların uzun süre ihaleye verilememiş olmasından dolayı sosyal medyada sıkça eleştirilere uğradı. Uzun süreli siyaset yapmak düşüncesinde olduğunu gördüm. Ancak bunu sanırım Bakırköy dışında devam ettirmek istiyor. Kültür ve sanat hayranlığının yanında yöresel STK’larla da iç içe. Park ve bahçeler konusunda birkaç projeye imza atmış olsa da sonuç kendi istediği gibi değil yanlış yönetimce sukutu hayale uğradı. Seçildiği günden bu yana Bakırköy Belediyesi encümen başkanlığı görevini yürütüyor. Birlikte yola çıktığım yol arkadaşımı satmam düşüncesinde olup Spor ve Yaşam Köyüne evet diyenlerden.

Kenan Şahin

SHP kökenli olup CHP ilçe yöneticiliğinden meclis üyeliğine seçilenlerden. Tam bir örgüt emekçisi ve görev adamı. Birilerinin adamı olmaktansa kendi adamlığı ile hareket edenlerden. İkinci dönemde görev yaptığı 6 aylık başkan yardımcılığı sırasında sorumlu olduğu temizlik işlerinde ki disiplini ve çalışkanlığı ile de halkın beğenisini kazanan biri. Bu güne kadar Bakırköy halkı yararına olmayan hiçbir projeye evet demedi. En son Spor ve Yaşam Köyü projesinde de tepkisini ortaya koyup hayır diyenler safında yer aldı.

Mahir Çelik

Bakırköy dışından gelen meclis üyelerinden biri. Seçildiği günden bu yana Bakırköy Belediyesi 1. Meclis Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor. Zaman zaman meclis yönetiminde hatalar yapsa da gerektiğinde tepkisini de koyabiliyor. Bülent Kerimoğlu’na yakınlığı ile biliniyor. Tüm mesaisini meclis başkanlığı makamında geçiriyor olması vatandaşların kafasını kurcalıyor. Çok sık medyada yer almasa da kısa bir süre öncesinde Tekhaber Gazetesi tarafından “Tamam adam kifayetsiz falan ama meclisin arkasına bahçeye açılan kapı yaptırmış, orada hem köpeğini besliyor, hem ara sıra mangal yapıyor ve kimseye elleşmiyor. Oh ne ala...” şeklinde gündeme geldi. Spor ve Yaşam Köyünün evetçilerinden.

Margarit Dikme

Bakırköy belediyesi 6 aylık başkan yardımcılığı döneminin ilk başkan yardımcılarından. Mensubu olduğu cemaati temsil ediyor. Daha çok sosyal içerikli projelerde görev almak düşüncesinde. Kerimoğlu’nun katıldığı her programa katılması da gözlerden kaçmıyor. İlçe yönetiminden meclis üyeliğine seçilmiş olmasına rağmen Spor ve Yaşam Köyü projesine parti disiplini gereği evet diyenlerden.

Mustafa Harputluoğlu

Kendi halinde etliye sütlüye çok fazla karışmayan örgütten gelen bir meclis üyesi. Mesleki konumu gereği bütçe komisyonu başkanlığını yürütüyor. Belediyenin bütçesinin hazırlanmasında emek sarf edenlerden. Meclise herhangi bir önerge ya da proje sunmamış olsa da Spor ve Yaşam Köyüne tepki koyup hayır diyen Bakırköylülerden biri.

Muzaffer Şahin

İlçe yönetiminden gelen meclis üyelerinden. Gençlik yıllarından kalma militanist özelliğini hala koruyor. Aynı zamanda İBB meclis üyesi. Zaman zaman meclis kürsüsünde gündem dışı genelde günün mana ve anlamını içeren konuşmalarıyla tepki topluyor. Parti disipline biad edenlerden. Zaman zaman Yeşilköy’de bulunan mekanıyla ilgili eleştiri anlamında basında yer aldı. Örgütten gelmesi ve Spor ve Yaşam Köyüne evet demesi Bakırköylüler tarafından bir anlamda günah çıkarmaya çalıştı şeklinde, kendi mekanını koruması yerine Bakırköylülerin hakkını korumasın beklerdik diyerek. Yeşilköy’deki mekanıyla bağdaştırılıyor. 

Nebahat Yıldırım

İlk dönem 6 aylık başkan yardımcılığı görevini yapanlardan. Önseçimle gelen bir meclis üyesi. Fırsat buldukça birilerine projelerinden söz eder. Ancak kendisi de hiç birini yaşama geçiremeyeceğine gücünün yetmeyeceğini bilir. Normal yaşantısında konuştuğunun yarısı kadar Bakırköy ve Bakırköylüler adına mecliste konuşsa çok uğraştı ancak gücü yetmedi intibası uyandırır. Ancak Spor ve Yaşam Köyü projesinde evetçilere katılması da Bakırköylülerin hafızasında olumsuz bir şekilde kalacaktır.

Nurhan Çetinkaya

Son anda Arev Cebeci yerine kontenjandan aday gösterilen meclis üyesi. Azınlıklar şeklinde de tanımlanan bir cemaati temsil ediyor. 6 aylık başkan yardımcılığı görevini ikinci dönemde yaptı. Başkan yardımcılığı görevi sırasında kültür ve sanat ağırlıklı çalışmalarıyla gündeme geldi. Başkan yardımcılığı görevi süresinde Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ne büyük bir ivme kazandırmasının yanında başkan yardımcılığı görevi sonrasın da da aynı görevi sürdürüyor olması sosyal medya da birçok kez eleştirilere neden oldu. Sosyal medyada özel işlerini dahi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nden yürüttüğü şeklinde eleştirileri de okuduk. Spor ve Yaşam Köyü’ne evet diyen Bakırköylü meclis üyelerinden biri.  

Selim Malgaz

Geçen dönem Ateş Ünalerzen’le birlikte görev yapan bu dönemde de seçilen tek meclis üyesi. İlk dönemlerde meclis 2. Başkan Vekiliği ve CHP grup sözcülüğü görevine seçilmişti. Bir süre sonra da görevden alınması hala kafalarda soru işareti olarak kaldı. Siyasi gücünü CHP genel merkezde görevli yetkili birinden alındığı biliniyor. Bakırköy Gazetesi kendisi hakkında “Selim Malgaz Nereye Koşuyor- Bu Görüntüler Hangi Meclis Üyesine Ait” gibi haberlerle gündeme gelmişti. Bir çok insanın bilmediği hayır-hasanet işleri yapmasının yanında Spor ve Yaşam Köyü projesine evet diyen Bakırköylü meclis üyelerinden.

Sinan Emre Kızıltuğ

Örgütten gelen meclis üyelerinden biri. Bakırköy Gazetesinin “koç gibi yolsuzluk” haberinde isminin geçmesi nedeniyle bireysel anlamda tepki gösteren hatta ilgilileri konu hakkında mahkemeye veren biri. Zaman zaman meclis katipliği de yapıyor. Meclis binasında çokça vakit geçirmesi nedeniyle arada isim verilmeden iş takipçiliği ya da dosya takibi mi yapıyorlar gibi eleştirilere de neden oluyor. Şimdilerde ise Kentsel Dönüşüm merkezi olarak açılan, sonrasında çözüm merkezi olarak sözde çalışmaya devam eden millet parkı içerisindeki binada olması da akıllarda soru işareti bırakıyor. Bakırköy’e bir katkı sunmadığı gibi Spor ve Yaşam Köyü kiralamasına evet diyenlerden.

Süleyman Nadir Ataman

Bakırköy dışından kontenjanla gelen meclis üyesi. Aynı zamanda İBB meclis üyesi. Ulusal bir gazetenin destekleriyle buraya geldiği söyleniyor. Siyasi beklentilerinin çok yüksek olduğunu görmemek mümkün değil. Bakırköy ve İstanbul’un kaderini değiştiren konuların gündeme geldiği toplantılarda ya işi olur ya da oylamaya katılmaz. Bakırköy’e her hangi bir katkı sunmadığı gibi Bakırköy’de yapılan bazı etkinlik ve davetlerde bulunmak yerine Muharrem İnce’nin yaptığı toplantı ve etkinlikleri tercih ediyor. Spor ve Yaşam Köyü’ne evet diyenlerden.

Şükrü Aydın

Önseçimle gelen meclis üyelerinden biri. Naif bir kişiliğinin yanında oldukça sessiz ve sakin olmasıyla biliniyor. Bakırköylünün hür iradesiyle, hiç bir listede yer almadan, birde köstek olunduğu halde, listeleri yırtıp çıkan tek seçilmiş. Seçilenlerin seçtiği değil, seçmenin seçtiği tek kişi.  Meclise her hangi bir önerge ya da proje sunmamış olsa da aklının almadığı hiç bir şeye evet demeyenlerden. İçki ruhsatına da hayır demişti. Bir anlamda farkedilmeyen başrol oyuncusu gibi. Spor ve Yaşam Köyü projesine hayır diyenlerden.

Taner Kazanoğlu

Bakırköy dışından gelen meclis üyelerinden biri olmasına rağmen birçok Bakırköylü meclis üyesinden daha çok Bakırköylü olduğunu yaptıklarıyla görüyoruz. Bakırköy zararına olabilecek her projenin karşısında durduğu gibi grupta tartışmaktan ve olaylara tepkisini koymaktan da imtina etmiyor. Aynı zamanda İBB meclis üyesi de olması nedeniyle birçok konuyu İBB gündemine getirmesiyle de biliniyor. Birçok Bakırköylü meclis üyesinin evet dediği Spor ve Yaşam Köyü projesine hayır demesi de Bakırköy ve Bakırköylüleri ne kadar çok önemsediğinin bir göstergesi gibi. Bakırköylü olmamasına rağmen böyle bir davranışta bulunması da Bakırköylülerin kendisine olan sevgisinin bir kat daha artırdığını görüyoruz.

Taşkın Toprak

Meclisin genç üyelerinden biri. Geçen dönem encümen üyeliği de yaptı. Şimdilerde de 6 aylık (muhtarlardan sorumlu) başkan yardımcılığı görevine devam ediyor. Proje ve katkı anlamında Bakırköy’e her hangi bir katı sağlamadığı gibi meclis kürsüsünde konuştuğu da hiç görülmedi. Spor ve Yaşam Köyü projesinde Kerimoğlu’nun yanında yer alanlardan.

Yahya Göktaş

Kendisi yıllardır Florya’da ikamet etiğini söylese de Küçükçekmece ilçesinden İl Genel Meclisi üyeliğine seçildiği biliniyor. Mustafa Sarıgül kontenjanından seçildiğini söylemesine rağmen geçmiş yıllarda farklı partilerde değişik görevler aldığı da biliniyor. Ak Partiden de adaylık başvurusunda bulunduğu söylenenler arasında. Başta Bakırköy Gazetesinin “koç gibi yolsuzluk” haberinde isminin yer almasının yanında kavgacı kişiliği de ön plana çıkıyor. Florya mahalle delege seçimlerinde kavga çıkarmasının yanında mecliste yetkisi olmadığı halde bir gazetecinin dışarıya çıkarılmasını ve gündemin gerginleşmesine de sebebiyet veren biri. Birçok meclis üyesi tarafından da sevilmediği de söylenenler arasında. Meclis kürsüsünden hiçbir konuşma yapmadığı gibi, yeniden Küçükçekmece’ye döneceği söylentileri var. Spor ve Yaşam Köyüne de evet diyen üyelerden biri.

Ziya Çıkıt

Deneyimli siyasetçilerden biri. Ateş Ünalerzen’in ilk döneminde meclis üyeliği yaptı. Meclis kürsüsünde gündem dışı en çok konuşma yapmasıyla da dikkat çekiyor. Kürsüye çıktığında Bakırköy sorunlarından çok Türkiye gündemi ve siyasetin geçmiş dönemlerinden yaptığı konuşmalarla zaman zaman mecliste gerginlik yaşanmasına da neden olmasıyla tanınıyor. Tam bir örgüt emekçisi. Yaşam köyü konusunda sanki gurup sözcüsü gibi çıkıpta, biz ne azgın dalgalarda boğuştuk başkanımla derken, süs havuzunda boğulduğunun farkında değil. Akçeli işlerde ismi geçmediği gibi Spor ve Yaşam Köyü devrine hayır diyenlerden biri.

 

 

DERLEME VE YORUM : Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.