KERİMOĞLU’NDAN YEREL BASINA SANSÜR

Özel Haber Yayın: 07 Kasım 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 07.11.2016 04:59:19
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Göreve geldiği günden bu yana geçen 32 aylık süre içinde daha önce gündeme getirdiğim Kerimoğlu’nun ilklerini

“Kerimoğlu siyasi yaşamı süresinde (kendi ifadesidir) ilk kez seçim kazandı

İlk kez memurlar maaşlarını alamadı

İlk kez belediyeye ait bazı parklar uzunca bir süre ihale edilemeyerek belediye zarara uğratıldı.

İlk kez 6 aylık başkan yardımcılığı dönemi başladı

İlk kez 6 aylık belediye başkanıyken yılın belediye başkanı seçildi.

İlk kez sadece tabelası değiştirilerek (Özgecan Kadın Danışma Evi) yeni açılış yapıldı

İlk kez sayısının net olarak kaç olduğu bilinmeyen danışmanlar atandı.

İlk kez arsası Milli Emlak müdürlüğünce tahsis edilmiş belediye ye ait bir bina (Yeşilköy Yaşlılar Evi) arsa tahsisi sahibine iade edilerek kiralama yoluna gidildi.

İlk kez Bakırköy belediyesi kedi evleri yaptı.

İlk kez belediye meclisinden bir basın mensubu CHP’li meclis üyesi Yahya Göktaş tarafından zorla dışarı çıkarılmak istendi.

İlk kez Botanik Park 3.şahıslara kiraya verildi.

İlk kez günler hatta haftalar süren işçi eylemleri yapıldı.” Şeklinde sıralamıştım.

Tüm bu ilklere bir yenisi olan kamu oyu oylamasını ekleyen Kerimoğlu, yerel basına sansür uygulamasını da ekleyerek kendi rekorunu kırmış oldu.

 

Bakırköy belediyesi yetkilileri günler öncesinde yerel bir internet sitesinde yer alan haberlerle algı yaratarak Mega Yat Limanı Projesi hakkında referandum yapmak istedi. Referandum isteği Bakırköy Kaymakamlığınca uygun görülmediği için halk oylaması adı altında halkı oy kullanmaya davet etti. Vatandaşların genel anlamda sonucu belli bir oylamaya kendilerinin alet edilmek istediklerinden yanaydı.

Yerel Basınla Ayrı Görüşelim

Bakırköy belediyesinin uygulamasına eleştirilerini gündeme getiren vatandaşların 'Evet, hayır'dan öte insanların olaylar bu aşamaya gelmeden önce bilgilendirilmesi gerekirdi. Bu süreç hiç yaşanmadan insanlar sandığa çağrılıyorsa bizim içimizde kuşku doğuyor. Zaten baştan sonucu belli bir referandumda bizim oyumuz buna alet mi ediliyor endişesini duyuyoruz “ şeklindeki açıklaması da kafalarda soru işareti bıraktı.

Konuyla ilgili basın mensupları bilgilendirmek için toplantı yapan Kerimoğlu, basın toplantısını oylamanın yapıldığı yerde değil de makam odasında yapmayı uygun buldu. İşin ilginç yanı basına bilgi vermek için yapacağı toplantıya katılmak isteyen medya mensuplarına Kerimoğlu, yerel gazetecilerle ayrı konuşalım demesi üzerine, Kent Yaşam Gazetesi bölge temsilcisi Selvi Sarıtaç, tepkisini göstererek "Konu yerel halkı ilgilendiriyor. Seçim de Bakırköy vatandaşıyla değil, tüm İstanbul halkı ile yapılıyor. Ben 39 ilçeye yayın yapan bir gazetenin bölge temsilcisiyim. Dolayısı ile açıklamalarınız bizi daha çok ilgilendiriyor" şeklinde gündeme getirince Kerimoğlu’nun "O halde soru sormak yok. Özellikle Selvi sen" şeklinde demiş olması da sanırım yerel basının konuya çok fazla hakim olmasından sorulacak sorulara cevap veremeyeceği endişesinden olsa gerek ki basın toplantısına böyle bir sınırlama getirmiş. Kerimoğlu’nun bu açıklamasından sonra Sarıtaç’ın, "Neden başkanım konuya burada en iyi ben hakim olduğum için mi" şeklinde açıklamasına verdiği cevap "şimdi konu dışı soru sorarsınız" demesi de Kerimoğlu’nun çok fazla dikkate almadığı yerel basının gücünü sanırım iyice anlamış olmalı ki ulusal basının da bulunduğu bir toplantıda yerel basınla birlikte açıklama yapmaktan imtina ediyor.

Algı mı Yaratıldı?

Mega Yat Limanı Porjesi ile ilgili yapılan halk oylaması bana göre tamamen bir algı operasyonudur. Gerçek anlamda ki halkçı başkan olmak bu demek değildir. Halen yasal bir süreçte buluna bir konu için halk oylaması yapmak ne kadar doğru değilse söz konusu yerde dolgu çalışmaları başlamadan böyle bir halk oylaması yapmakta o kadar doğru bir yaklaşım olurdu. Gerçek anlamda Bakırköy ve Bakırköylüleri düşünüyor olsaydınız, bu tür kamuoyu yoklamalarını daha önceleri de uygulardınız. Tüm inisiyatif ve yetkiler Bakırköy belediyesinde olmasına rağmen, neden Osmaniye de bulunan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün BJK kulübüne devri için halk oylaması yapmadınız demezler mi? Yalnızca Yeşilköylüleri ilgilendiren içki yerleri haritasının değişikliğinde neden Yeşilköylülere sormadınız kendi bildiğinizi uyguladınız diye sormazlar mı? Daha da önemlisi yaşlı nüfusun yoğun olduğu bir ilçede halk Bakırköy belediyesine ait olan sağlık ocaklarının Sağlık Bakanlığına devri yapılmadan neden bize sormuyorsun başkan diye hesap sormazlar mı?

 

YORUM HABER :   Yılmaz BACACI

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.