Gürcan Ateş'i Bombaladı

Özel Haber Yayın: 04 Haziran 2008 - Çarşamba - Güncelleme: 04.06.2008 02:05:28
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda geçtiğimiz hafta sonu başlayan CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmanın Bakırköylülere verdiği ızdırapla alakalı olarak sizleri davet ettim. Bakırköy Belediyesinin Özgürlük meydanında Bakırköy’e yakışmayan adeta köy pazarı havasında yapmış olduğu bu çalışma hepimizi yürekten yaraladı. Burada yapılan çalışma ile ilgili alınan izin aslında Çanakkale şehitlerini anmakla alakalı bir izin. Alınan izinde orada Çanakkale destanınım anlatan bir çadır kurulacaktı. Ancak bu böyle olmadı bakıldığında çadır var çevresinde de en az 60-70 dükkan kurulu. Pazar yerine benzetilmiş buralar da VIP reklam ajansı tarafından insanlara 15-20 günlük süreyle 1250-2500 YTL arasında uçuk fiyatlarla kiraya verildiği konusunda bilgilendirildik. Bizde bu yanlışın düzeltilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bakırköylülerden gelen şikayet ve telefonlar sonrasında ilgili birimlerimizle görüşmeler yaptık. Bakırköy Özgürlük meydanı Pazar yeri değildir, hiç kimseye pazarlanamaz. Burası pazarcılara özellikle yandaşlarına peşkeş çekilemez.

 Yılmaz Bacacı; Bildiğim kadarıyla Özgürlük meydanı Büyükşehir’e ait bir yer. Sayın başkan burayı Büyükşehir Belediyesi mi pazarlıyor?

 Hayır Büyükşehir pazarlamıyor tabi ki. CHP İstanbul İl Başkanlığının yaptığı yazılı müracaat sonrasında Büyükşehir Belediye’si de insani bir yaklaşımla orayı kendilerine tahsis etti. Ancak izinde belirtildiği gibi orada Çanakkale şehitlerini anmakla alakalı çadır kurulmasına izin verildi. Üstelikte çadır kurulmasına ücretsiz bir şekilde izin verildi. Bu sadece CHP için geçerli bir durum değil kim orada etkinlik yapacaksa müracaat sonrasında Büyükşehir Belediyesi orasını ücret almadan tahsis ediyor. Burada da ücret almadan izin verildi ancak CHP il başkanlığı veya onun reklam firması aracılığı ile börekçisinden tutunda ayakkabıcısı, incik boncukçusuna kadar satış yapan firmalara kiraya verdi.

 

Yılmaz Bacacı; Sayın başkan sizin anlattıklarınızdan Özgürlük meydanının pazarlandığı anlaşılıyor. Bunu ya CHP İstanbul İl Başkanlığı yada onlara bağlı bir ajansın yaptığı anlaşılıyor. İşin aslı nedir?

 

M. Emin Ertekin, burada ben bir şey söylemek istiyorum. Sayın başkanımı da söylediği gibi, burası Çanakkale şehitlerini anmak adına Büyükşehir’den müsaadesi alınmış. Büyükşehir’de oraya bu çadırı kurun diye izin vermiş. Orada böyle bir ticaret yapın dememiş. Şuan orada yapılan kendilerinin yaptığı gibi diğer çay bahçelerine yapılan büfeler gibi olmuş. Burada ticaret yapılıyor. Bakırköy belediyesinin veya Bakırköy halkının hiçbir fayda gördüğü yok. Burada yapılan geçmiş dönemlerde Kültür Merkezinde ki olayın aynısıdır. Şuan havaların sıcak olmasıyla bu olay dışarıya çıkarıldı. Bakırköy belediyesi Kültür Merkezini sattı, şimdide özgürlük meydanını satın mı aldı ki kiraya veriyor. Bakırköy belediyesi gazetelerde de yer alan, Kültür merkezinden gelen 1.5 Milyon YTL’nin hesabını veremeden oradaki satış yerlerini dükkan haline getirerek özgürlük meydanında kiraya veriyor. Bu çok yanlış bir uygulama. Kimsenin Bakırköy esnafının haklarını gasp etme lüksü olamaz. Bakırköy’de çöp vergisini veren, emlak vergisini ödeyen esnafın hakkını bu şekilde gasp edemezsiniz. Ak Parti olarak bu duruma biz asla müsaade etmeyiz. Hiçbir Bakırköylü de bu duruma müsaade etmez. Bu kararımızın arkasında da sonuna kadar duracağız. Belki bazıları bundan rahatsızlık duyacak mağdur olacak ama böyle bir ticaretin yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun benzeri şeklinde satışlar hat boyunda da uygulanıyor. Bu durum karşısında sessiz kalmak Bakırköy’ün diğer mahallelerinde bulunan meydanlara da haksızlık etmek olur. Kira vererek satış yapan esnaflara da yapılan haksızlık demektir. Yıllardı gündeme getirilen bir konu var. Bakırköy belediyesi hep ana arter ana arter der durur, al işte burası da bir ana arter. Bu ana arterleri biz bunlara versek tüm ana arterleri peşkeş çekerler. Tüm ana arterleri satarlar. Kime yaparlar bunu kendi adamlarına satarlar. Kendi yandaşlarına verirler. Şuanda da burada bulunan tüm satıcılar CHP’ye kayıtlı üyelerdir. Orada ki görüntüleri fotoğraflayın bakın stand açanların hemen hepsi Kültür merkezinde satış yapan insanlar. 100-200 kişi için belediye başkanı olunmaz. Burada vatandaş için halk için belediyecilik yapılır. Burada belediyeciliği ticarete dökemezsiniz. Biz buna müsaade etmeyiz. Sayın başkanım Mahmut Gürcan’da bu gün gerekeni yapmıştır. Yarında yapacaktır. Gerekirse kendimiz gideriz oraya buna gene müsaade etmeyiz. Orayı ticaret haneye çevirttirmeyiz. Burada gerçek anlamda devlete vergisini veren esnafa haksızlık yapılıyor.

 

Mahmut Gürcan; Sadece esnafa haksızlık değil, Çanakkale’de yatan 250 Bin şehide de kullanarak böyle adice bir davranış hiçbir Türk evladının yapacağı iş değil, şehitlere de saygısızlık yapılıyor. Siz Çanakkale’de ki şehitlerin adını kullanacaksınız, orada anma günü yapacağız diyeceksiniz, partinize, şahsınıza kim olduğu belli olmayan insanlara rant sağlayacaksınız. Büyükşehir sorumluluğunda tüm halka ait olan bir alanı Pazar yerine çevireceksiniz. Bence burada yapılan bir provadır. Ana arter Bakırköy Belediyesine devredilirse. Zaten meydan bunun bir benzeri, sizinde bildiğiniz gibi Bakırköy Belediyesinin bir meydan projesi vardı. Bakırköy belediyesinin kapısında aylarca asılı kalan Bakırköy meydan projesinde 80 adet dükkan vardı. Bunların aklı fikri barakadan dükkan yapıp yandaşlarına peşkeş çekmek. Bunun hiçbir izah tarzı yok.

 

M. Emin Ertekin; Aynı şeyi 15 gün önce de yaptılar. Kitap dağıtacağız diye Bakırköy meydanının yarısını kaplayan çadır kurdular orada. 2 saat süreyle kitap dağıttılar sonrasında 10 gün o çadır orada boş halde kaldı. Bakırköy sahipsiz değil, Bakırköy’de yapılanların herkes hesabını verecek. İlk önce çıkacaklar Kültür Merkezinden Yardım sandığına adı geçen para (1.5 Milyon YTL) gitti mi gitmedi mi? Hangi kişilerden para adlını hangilerinden almadınız? Kime verdiniz? Nasıl verdiniz? Bunların açıklamasını yapacaklar. Buraları ihaleyle mi verdiniz? Kaç paraya kime verdiniz? 60 adet dükkan 2 bin 500 YTL’den kaç para yapar buyurun hesabını yapın. Bu para nereye gidiyor. Eğer ses çıkarılmasaydı bu durum seçimler sonuna kadarda kalacaktı.

 

Yılmaz Bacacı: Sayın Ertekin, sizin ve sayın Gürcan’ın yaptığı açıklamalarda dikkatimi çeken nokta, Gürcan’ın açıklamasında burası İstanbul CHP il Başkanlığı tarafından kiraya verilmiş gibi, sizin açıklamanızda da Bakırköy belediyesini suçlar bir durumda. İşin özü nedir?

 

M. Emin Ertekin: Sayın başkanım yaptığı görüşmeler ve araştırmalar sonucunda Özgürlük meydanının CHP İl Başkanlığına verildiğini gördüğü için açıklamasını da o yönde yaptı. Şimdi CHP İl Başkanlığı kendi başına gidip izin alıp burada böyle bir stand açabilir mi? Açamaz, bunu kendi belediyesi aracılığı ile yapıyor. Bunlar her zaman olduğu gibi gene yalan atıyorlar. Bizim döktüğümüz asfaltları da kendilerinin döktüklerini söyledikleri gibi burada da Bakırköy Belediyesi yalan söylüyor. Sizlere açıklama yapmak üzere yol çıktığımda oradan gelirken bazı iş yeri sahipleri dükkanlarını Büyükşehir’den kiraladıklarını söylüyorlar. Böyle bir yalan olamaz. Orası CHP il Başkanlığına verilen bir yer ve orayı bir reklam ajansı tarafından insanlara kiraya verdiler. İlçe Başkanımız Mahmut Gürcan, konu ile ilgili gelişmeleri Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İstanbul İl Başkanımız ile paylaşmış çektiğimiz fotoğrafları da yollamıştır. En kısa sürede de oradaki çirkin görüntü kalkacaktır. Düşünsenize ilk gün kurulduğunda vatandaşlardan o kadar çok tepki geldi ki ertesi günü mevcut dükkanlardan 35 tanesini kaldırdılar. Biz de bunun tamamının kaldırılması için gereken işlemleri başlattık. Meydanların amacı bu değildir. Meydanlarda insanların toplanıp birlikte etkinlikler, gösteriler ve konser gibi olayların yapıldığı yerlerdir. 3-5 kişinin satış yaptığı alanlar değildir olamazda. Biz buna müsaade etmedik etmeyeceğiz de. Ak Parti olarak biz tüm İstanbul meydanlarını işporta tezgahlarından kurtarmışken burada Bakırköy Belediyesi buna nasıl müsaade ediyor anlaşılır gibi değil. İstanbul’un en güzide ilçelerinden biri olan Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) meydanını nasıl işportacılara benzetirsiniz. Rant sağlamak için bunu nasıl yaparsınız siyasette her şey para demek değildir. Bunu çok iyi düşünmeleri lazım CHP’li arkadaşların ve yanlışlarını da bir an önce düzeltmeleri lazım. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.