Genç mucitler projelerini tanıttı

Bilim Teknoloji Yayın: 13 Haziran 2008 - Cuma - Güncelleme: 13.06.2008 08:51:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl ikincisi yapılan Proje Bayramı kapsamında ilk ve orta dereceli 40 okuldan katılan öğrencilerin ürettiği projeler büyük ilgi gördü. Bakırköy Lisesi Spor Salonu’nda  öğrenciler projelerini tanıtmak için adeta yarış içindeydi. Projelerin tanıtıldığı fuarı Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve okul müdürleri  açtı. Okul stantlarını tek tek ziyaret eden Kaymakam Şahin, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Çevreye duyarlı alternatif enerji elde etmek için geliştirilen projeler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kaymakam Şahin, öğrencileri tebrik etti.

Ödüllü Proje

Özel Kültür Fen Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği bakterilerden enerji elde edilen Biyopil adlı proje TUBİTAK’ın düzenlediği yarışmada Kimya dalında birinci oldu. Biyopil projesi, suda yaşayan bakterilerden çeşitli işlemler yapılarak enerji elde ediliyor ve elde edilen enerji aküler yüklenip, günlük hayatta kullanılmasını kapsıyor. Fuarda ayrıca öğrenciler sıcaklık ölçen  kaçık, odada sigara dumanın temizleyip cihaz, hasta ve yatalak hastalar için uzaktan kumandalı pencere ve havalandırma sistemi, güneş enerjisi ele çalışan fırın, sınıf içinde grip virüsün yok eden ilaçlama sistemi gibi birbirinden farklı projeler yer alıyor.

Proje ve Sanat Yanyana

Proje Bayramı kapsamında Cem Karaca Kültür Merkezi’nde  kültür ve sanat etkinleri düzenlendi. Dört Haziran da resim sergisi ve müzik dinletisiyle başlayan etkinlikler, beş ve altı Haziran tiyatro oyunlarının sahnelenmesi ile devam etti. Ataköy Lisesi Tiyatro Kulübü’nün sahnelediği Voyzek, Özel İstek Bilge Kağan Lisesi Yıldızlar Altında Bir İzdivaç adlı tiyatro oyunları büyük beğeni topladı. Öğrenciler, ÖSS sınavı öncesi etkinlikler sayesinde moral depoladıklarını söyledi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.