Yaşlılara Sağlık Bilgisi

Sağlık Yayın: 28 Ekim 2008 - Salı - Güncelleme: 28.10.2008 23:03:44
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Feriköy Emekliler Evi’nde yaşlılarla bir araya gelen Androloji Derneği Başkanı Prof.Dr.Ateş Kadıoğlu, Geriatri Derneği yönetim kurulu üyesi Prof.Dr.M. Murad Başar ve aynı derneğin genel sekreteri Doç.Dr.Dilek Aslan, yaşlı vatandaşları yaşlanmaya bağlı yeti kaybının ve  hastalıkların nasıl önüne geçileceği ve ilerleyen yaşlarda sağlıklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgilendirdi. Türkiye’de  toplam nüfusun %7’sinin, yaklaşık 5 milyon kişinin 65 yaş ve üzerinde olduğunun vurgulandığı toplantıda  yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan sağlık sorunlarına dikkat çekildi.

Mutlaka Doktora Gidiniz

Erkeklerde yaşlanma ile beliren klinik bulguların testosteron eksikliğine bağlı olarak, başta kemik ve kas dokusu olmak üzere yağ dokusu, kalp-damar sistemi ve kan yapımı üzerinde çeşitli etkilerin ele alındığı toplantıda neler yapılması gerektiği vatandaşlara söylendi.  Testosteron eksikliğinden dolayı ortaya çıkan kas-iskelet sisteminde zayıflama, bedensel bitkinlik, vücut yağ dokusunda artış, kemik erimesi, sinirlilik ve depresif ruh hali gibi belirtilerin önemsenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar mutlaka doktora gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.