İstanbul’da CHP’ye Yoğun Katılım

Politika Yayın: 07 Ocak 2009 - Çarşamba - Güncelleme: 07.01.2009 01:45:30
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İl Başkanlığı'nda düzenlenen partiye katılım töreninde katılanlara rozetleri İl Başkanı Gürsel Tekin ve İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından törenle takıldı.Törende konuşan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ak Parti iktidarının İstanbul'u hangi noktaya getirdiğini iyi bilen vatandaşların CHP'ye ilgisinin büyük olduğunu söyledi. Son dönemlerde vatandaşların CHP’ye oldukça ilgi gösterdiğini belirten Tekin, son altı ayda üyelik için başvuru sayısının 70 bin’in üzerinde olduğunu söyleyerek 3 ana bölgede önümüzdeki günlerde toplu katılım törenleri yapılacağını ifade etti. İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve, Gürsel Tekin tarafından, aralarında Musevi ve Ermeni vatandaşlar ile diğer siyasi partilerden CHP'ye geçenlerin de bulunduğu 45 kişiye, partiye katıldığı belirtilen 5 bin kişiyi temsilen rozet takıldı. İsmail Meracı isimli vatandaşın törene ''Noel Baba'' kıyafetiyle gelmesi dikkat çeken noktalardan biriydi.

İstanbul Adayı Netleşmedi

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, ''İl başkanlığı görevinizden istifa ettiğiniz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için hazırlandığınız söyleniyor, bu konu hakkında ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Adaylık süreci içerisinde Genel Başkanımız Deniz Baykal ve Merkez Yönetim Kurulumuz tüm il başkanlarının istifalarını alır. Gerektiği zaman da işleme koyar. Belediye başkanlığı için aday isimleri önemli değil. Bütün CHP'liler bu görevi yapabilecek kapasitededir. Çok ciddi isimlerle karşınıza çıkacağız. Merak etmeyin. Ama netleşmiş bir şey yok. Birçok aday adayı arkadaşımız var. Kimseye de haksızlık etmek istemiyoruz” şeklinde yanıt verdi. Tekin, ''Siz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı mısınız?'' sorusunu ise ''Teşekkürler'' diyerek yanıtlamadı.

Eski İlçe Başkanları CHP’de

Törende CHP’ye katılanlar arasında; ANAP Bakırköy İlçe Başkanı Av. Cemil Can Bıçakçı, Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Levent Gökçe, AKP Selimpaşa eski Belde Başkanı Ender Unutan Ersözlü, AKP Kavaklı eski Belde Başkanı Halil Ekan, AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Hakan Gümüş, Pendik DSP ilçe Başkanı İhsan Turnalar, CHE Gönüllüsü Aslıhan Öztekin, Eski Saraybosna Milletvekili Prof. Dr. Emine Böyüker, Emekli Albay Mehmet Vural, Beyoğlu SHP Yöneticisi Binali Keleş, DP Kağıthane ilçe Başkanı Orhan Gümüş,

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.