Bakırköy Eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı; İçim Yanıyor

Röportaj Yayın: 07 Ocak 2009 - Çarşamba - Güncelleme: 07.01.2009 02:35:39
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sayın Ahmet Bahadırlı, siz yıllarca Bakırköy’e hizmet veren bir belediye başkanısınız, 2004 seçimlerinde aday olmadınız. Ancak 2009 Mart ayında yapılacak olan seçimlerde DSP’den aday olarak yeniden Bakırköy’ü yönetmeye talibim dediniz. Neden aday oldunuz?

 

Yılmaz bey, ben Bakırköy’e yıllarımı verdim. Bu süreçte Bakırköy’e yatırımlar yaptım eserler kazandırdım. Bunlara örnek vermek gerekirse ilk akla gelen adliye sarayı var. Bunun yanında bazı insanların tepki gösterdiği bir öğretmen evi var. Benim bıraktığım bir Kızılay binası var. Hatta o binaya ismimi vermişlerdi. Ancak göreve gelenler o tabelayı oradan indirdiler. Burada ben kişilerin siyasi hareket ettiklerini görüyorum. Eğer ki siyasi olarak olaya bakmasalardı o tabelalar oradan sökülmez ve Ahmet Bahadırlı Kızılay Tıp Merkezi olarak kalırdı. Görevimi bıraktığım yıldan bu yana gördüğüm burada hiçbir şey yapılmamış olması. Benim Bakırköy halkına kazandırdığım eserlerin satılmış olması. Satılan o eserler benim evladım gibidir. Ben Bakırköy halkına kazandırdığım bir kültür merkezinin satılmasını nasıl kabul edebilirim. Bunun yanında belediye bünyesinde çalışan bürokratların lojman olarak kullandıkları yerleri nasıl satarsın? Bunların hesabı sorulmaz mı? Bunu ben sormasam bile Bakırköy halkı zamanı geldiğinde sormaz mı? Kısacası ben yapılanlara yeni eserlerin katılmadığını aksine eldeki mevcut gayrimenkulların satıldığını gördüğüm için aday oldum. Bakırköy halkına layık olduğu değerleri kazandırmak için yeniden aday oldum.

 

Sayın Bahadırlı, yeniden Belediye Başkanı seçilmeniz halinde Bakırköy’de yapmayı planladığınız projeleriniz var mı?

 

Tabi ki yepyeni projelerim var, seçim süresinde meydanlara çıkıp halka konuşmaya başladığım zaman bu projelerimi vatandaşlarımla paylaşacağım. Satılan Kültür Merkezinin yerine daha modern bir Kültür Merkezi kazandıracağım. Görevde olduğum süre içerisinde Bakırköylüler benimle istedikleri zaman konuşup makamıma gelip sıkıntılarını anlatırlardı. Ateş bey makamından çıkmıyor ve insanlarda kendisine ulaşamıyorlar. Sadece vatandaşlar değil birçok STK’lar kendisinden randevu talebinde bulunmasına rağmen görüşemiyorlar. Halktan kopuk bir yönetim var. Seçim beyannamelerinde 100’de 100 proje ve geri dönüş yok sloganları vardı baktığımızda ortada yapılan proje yok. Tutturmuşlar bir Bakkart, buda benim eserim Bakkart benim dönemimde gündemdeydi bunlar kendilerine mal ediyorlar.

 

 

                                                                                              Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.