Küçükçekmece Belediyesine İki Ödül

Bilim Teknoloji Yayın: 26 Ocak 2009 - Pazartesi - Güncelleme: 26.01.2009 08:52:51
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi ve Halkalı Kâğıt AŞ arasında üçlü protokol imzalanarak startı verilen “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılıp Ekonomiye Geri Kazandırılması” projesinde mutlu sona ulaştı. 01.01.2005 tarihinde yürürlüğe giren Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği doğrultusunda, 2006 yılı Ekim ayında startı verilen proje Küçükçekmece Belediyesine iki ödül kazandırdı. İstanbul Sanayi Odası (İSO), ambalaj atıklarının geri dönüşüm çalışmalarındaki başarı oranını dikkate alarak Küçükçekmece Belediyesi’nin himayesinde sürdürülen “KOBİ Çevre Alanında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü” ve “2008 KOBİ Çevre Ödülü”ne layık gördü. Değerlendirmede pilot bölge seçilen Başakşehir’de Küçükçekmece Belediyesi’nin aktif katılımıyla toplanan atıkların Halkalı Kağıt AŞ. Tesislerinde ayrıştırma ve geri dönüşüme kazandırılma çalışmalarında elde edilen veriler temel kriter olarak belirlendi. Pilot bölge seçilen Başakşehir I. Ve II. Etap konutlarında yürütülen çalışmalarda toplam 5.308 konuta ulaşan proje, benzerleri arasında İstanbul çapında konut bazında en yüksek verim derecesini elde etti. Küçükçekmece Belediyesi ekipleri, 2008 yılı itibariyle çalışmalarını Atakent Mahallesi’nde; Avrupa Konutları, Ihlamur Evleri ve Soyak Olympiakent bölgelerine taşıyarak, projede ulaşılan konut sayısı ise 13.908’e yükseltti. Her ay 250 ton atık malzemenin toplanıp Halkalı Kâğıt AŞ’nin tesislerinde geri dönüşümünün sağlandığı proje, benzerleri arasında verimlilik açısından en iyi dereceyi yakalamış oldu.

Lider İlçe Küçükçekmece

Pilot bölgelerde konuşlandırılan ayırıcı konteynerlerin dışında, çevre bilincini geniş kitlelere yaymak için ilçedeki okullarda düzenlenen eğitim programlarında Küçükçekmece Belediyesi’nin görevli çevre mühendisleri öğrencilerle buluştu. Yürütülen çalışmalarda elde edilen isabet oranı ise Küçükçekmece’ye anlamlı bir ödül kazandırdı. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), “Çevre Alanında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü” ve “2008 Çevre Ödülü”ne layık gördüğü Küçük İstanbul, çevrecilik alanında lider ilçe olmanın da gururunu yaşıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.