Amatörlerden Yeniay’a Ödül

Spor Yayın: 27 Mart 2009 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2009 00:36:48
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 Göreve geldiği 2004 yılından itibaren gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalarla Küçükçekmece’nin vizyonunu değiştiren ve İstanbul’un model ilçesi olmasını sağlayan Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a anlamlı ödül. Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Birliği’nin Yeni Nikâh Sarayı’nda düzenlediği gecede, ilçede spora yönelik olarak gerçekleştirdiği yatırımlardan dolayı Başkan Yeniay’a özel bir plaket verildi. Bu ödülü “Beş yıllık emeklerin tatlı bir karşılığı” olarak yorumlayan Başkan Yeniay’ın, amatör sporculara bazı müjdeleri de vardı.  

Tesislerden Dünya Şampiyonları Yetişecek 

Küçük İstanbul’un sporcuları, düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik andı içti. Yeni Nikâh Sarayı’nda düzenlenen gecede ilçe protokolünün yanı sıra, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren 23 amatör spor kulübünün başkan ve yöneticileri, İstanbul Amatör Kulüpler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve amatör sporcular bulunuyordu. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, ilçe sporuna ve spor kulüplerine gerçekleştirilen desteklerden dolayı Küçükçekmece Belediyesi ve Başkan Yeniay’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Beş yıl öncesine kadar Küçükçekmece’mizde spor kültürü yoktu çünkü spor tesisimiz yoktu. Bu üzücü durum son yıllarda süratle değişti. Bugün geldiğimiz noktada imkânlarımız her geçen gün artıyor. Gelinen nokta itibariyle Küçükçekmece sporda kabuğunu kırmıştır. Tesisleşmede ve altyapı hizmetlerinde iddialı bir konuma eriştik. Şimdi ise sırada dünya şampiyonları yetiştirmek var. Bizlere çalışmalarımızda sonsuz destek sağlayan ve yolumuzu aydınlatan belediyemize ve Sayın Başkanımız Aziz Yeniay’a teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Gençtürk, ilçe bazında gerçekleştirilen spor yatırımları ve amatör spor kulüplerine verdiği destekten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a Amatör Spor Kulüpleri Birliği adına özel bir plaket sundu.

İlk Amacımıza Ulaştık

Gençtürk’ten aldığı plaket sonrası duygularını dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay “Hedeflerimizi iki yönlü olarak tasarlamıştık ve beş yılın sonunda ilk amacımıza ulaştık. Küçükçekmece’mizi kültür ve sanatın ilçesi haline getirdik. Bundan sonra varılacak nokta Küçük İstanbul’u büyük Türkiye’nin sporda parlayan çehresi haline taşımaktır. Halen Yaz ve Kış Spor Okulları’mızda binlerce gencimizi yarınların madalyalı şampiyonları olacak şekilde yetiştiriyoruz. İlçemizdeki amatör spor kulüpleri de bu doğrultuda en büyük destekçimizdir” dedi. Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi olarak spora bakış açılarını dile getirirken önümüzdeki dönemler için bazı müjdeleri olduğunu da gizlemedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.