Hilmi Ateş Ünalerzen’in korkuları mı var?

Yayın: 27 Mart 2009 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2009 02:21:06
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen, bir gazeteye verdiği beyanatında ‘Sözüm Senettir’ demiş. Hangi söz, hangi senet? Ülkede ödenmeyen çeklerin arkaları yazılırken senet’e hiç itibar kalmadı. Hatta senetler neredeyse kullanımdan kalktı gibi. Bu durumda sen kalkıp ‘sözüm senettir’ diyeceksin. Belli ki korkuların var. Korkuların olmasa gazetemizin bir önceki sayısında sorduğum ‘Polat Renaissance’de neler konuşuldu soruma cevap verirdin. Hemen her toplantıda söylediğin ‘Bakırköy’de kaçaklara son verdik’ sözünü hatırlamanızda yarar var. Polat Renaissance’de konuşulanlara bakıldığında kaçaklara son verilmediği engellenemediği görülüyor. Bu durumda da siz gazetelere ‘Sözüm Senettir’ beyanatını veriyorsunuz. 2004 yerel seçimlerinde yüzde yüz projeyle Bakırköy halkının karşısına çıktınız vaatler verdiniz. Peki bunlardan kaç tanesini gerçekleştirdiniz? Hem her toplantınızda enkaz devraldık diyorsunuz. 121 milyon borçlu bir belediye devraldık diyorsunuz. Şimdiki borç miktarınıda 48 Milyon olarak açıklıyorsunuz (söylenenlere bakılırsa 280 milyon borcu varmış). Hani şeffaf bir yönetiminiz olacaktı, hani ihaleler açık yapılacaktı, bunların tam tersi ihalelerle ilgili ‘Noter Onaylı’ usulsüzlüklerin tespitleri yapılmış. Hatta bununla ilgili kitaplarda yazıldı. Tüm bu  gelişmelere karşın Bakırköy Belediye Başkanı olarak siz insanlara ‘Sözün Senettir’ diyorsunuz. Bakırköy’de yaşadığınızı unuttunuz sanırım, kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?

 

Diğer Partiler Anti Cumhuriyetçi mi?

Bir çok Bakırköylü mutlaka asılı olan ilan panolarını görmüş ve (Oyunu Bölme Cumhuriyetçi Oylar Ateş Ünalerzen’e) sloganını okumuştur. Eee insana demezlermi ki diğer partiler anti Cumhuriyetçi mi? İnsanların Atatürkçülüğü, Milliyetçiliği, Cumhuriyetçiliğini sorgulamak sizin göreviniz midir. Bir belediye başkanı olarak siz icraatlarınızdan söz ediniz. Beş yıllık sürede yaptıklarınızı halka anlatınız. Unutmayınız ki kimse kimsenin oylarına yön veremez, ipotek koyamaz. Çok kısa bir süre öncesinde aynı partiden seçilip beş yıl süreyle birlikte çalıştığınız ve yeni meclis üyesi listesinde almayan yeni listede kendilerine yer bulamayan CHP’li arkadaşlarınız var. Şimdi sizin karşınızda olmaları size destek vermemeleri bunların Cumhuriyetçi olmadıkları anlamınamı gelir? Yoksa bu arkadaşlar başarısız bir yönetim yada sizinle uyum sağlayamadıklarını sergiledikleri için mi meclis üyesi listenizde yer almadılar? Eğer ki başarı sağlayamadıkları için listenizde yer almadılarsa, size sormazlarmı neden daha önce bu insanları görevlerinden almadınız diye. Bu insanlardan biri beş yıl süreyle sizin belediye başkan yardımcılığınızı yaptı. Yeni listenizde yer alan isimlerden birde bir dönem sizin belediye başkan yardımcılığınızı yapmış ve görevinden alınmıştı. Bakırköy halkı sormaz mı görevden alınan bir başkan yardımcısı yeni meclis üyesi listesinde yer alıyorda beş yıl süreyle belediye başkan yardımcılığı yapan kişi neden listede yer almadı demezler mi? Bu insanların bir başka sosyal demokrat parti çatısı altında sizin karşınızda durması, yaptıkları konuşmalarında bireysel anlamda Bakırköy’e hiç bir şey katmadığınızı söylemeleri anti Cumhuriyetçilik mi?

 

Hilmi Ateş Ünalerzen’in Yeniden Seçilememe Korkusu

 

Bakırköy Belediye Başkanı  Hilmi Ateş Ünalerzen’i tekrar belediye başkanı seçilememe korkusu sardı sanırım. Kendisine rakip olarak gördüğü Ak Parti değilde bir tek isim var o da geçen dönem belediye başkanlığı yapmış olan Ahmet Bahadırlı gibi görünüyor. Hemen her toplantısında yaptıklarını anlatması gerekirken vatandaşların söylediği Ahmet Bahadırlı’dan enkaz devraldığını anlatıyor olması şeklinde. Kendisine rakip gördüğü Ahmet Bahadırlı’da seçim süresince yaptığı toplantılarında kimin ne yaptığını değil geçmişte yaptıklarını ve yeniden seçilmesi halinde neler yapacağını anlatıyor. Görünen o ki Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen’i yeniden belediye başkanı seçilememe korkusu sarmış gibi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.