Cevahir Otel'de Külünk İzdihamı

Politika Yayın: 12 Haziran 2009 - Cuma - Güncelleme: 12.06.2009 03:48:50
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Grand Cevahir Otel'de binlerce davetlinin katıldığı izdiham yaşanan toplantıda partililer sık sık külünk lehine sloganlar attı. "Milletin sahibi olduğu Ak Parti'nin 8 yıllık varlığında Türkiyemiz önemli hamleler gerçekleştirmiştir. Bu noktada geleceğe dönük daha iyi ne yapabilirizi düşünmek gereği açıktır. Ak Parti neden kuruldu? Ak Parti'nin misyonu ve vizyonu neydi? Bizim Ak Parti hareketindeki varlık nedenimiz neydi? Bunları tekrar ele almanın bizlere çok şeyler kazandıracağına eminim" diyerek sözlerine başlayan Külünk "Kadıköy Moda'daki insanımızın da, Fatih Çarşamba'daki insanımızın da yaşam tarzı bize emanet olacaktır. Bizim isteğimiz, İstanbul'da ünlü yazar Amin Maalouf'un da ifade ettiği gibi 'temel prensiplere saygı göstermeyi sağlayan' bir toplumsal çerçeve oluşturmaktır" dedi.

Siyaset Gelecek İçin Yapılır

Ak Parti'de siyaset bugün için değil gelecek için yapılır diyerek konuşmasını sürdüren Külünk "O nedenle gelecek için kadrolar oluşturmak önemlidir. Ak Parti'nin kurumsallaşması da buna bağlıdır. Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u feth ederek bir medeniyet projesini Doğu ve Batı'yı kucaklayarak hayata geçirmiş ve bir 'Barış Küresi'ni hedeflemişse, biz de onun vasiyeti, emaneti olan İstanbul'da bu medeniyet projesini yeniden ayağa kaldırmak ve insanlığın hizmetine sunmak, yeni bir adalet ve barış coğrafyası oluşturmak için Ak Parti'de siyaset yapıyoruz" dedi.

Anadolu’yu Şekillendiren 3 Akıl

Siyaset vizyonunun bekçisi ve koruyucusunun millet olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Külünk "Bu siyaset vizyonunun bekçisi ve koruyucusu Millettir. Biz Anadolu'nun her pınarından yudumlayarak siyasal çizgimizi geliştirdik. Bu siyasetin temellerini Anadolu'yu şekillendiren üç akılda bulabiliriz. Birincisi Yunus Emre'nin engin varlık sevgisi, ikincisi Hacı Bektaş-ı Veli ile simgelenen Anadolu'nun insan ve doğanın ilişkisine dair zaman ötesi aklı, üçüncüsü ise Mevlana'nın sınırları aşan gönülleri fetheden tolerans ve adalet kalbidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesini geçme ve 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyetin kazanımlarının geliştirilip güçlendirilmesi hedefi, milletimizin bin yıllık misyonunun adıdır" dedi.

Muhalefet Görmezden Geliyor

CHP'nin Ak Parti hizmetlerini görmezden geldiğini savunan Külünk, "Sadece İSMEK kurslarında bugüne kadar çoğunluğu kadın olan 60 bin vatandaşımızın hizmet alması dahi müthiş bir sosyal gelişim, modernleşme projesini oluşturmaktadır. Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ve diğer toplumsal sağlık alanında atılan adımlar, sosyal tesisler ile muhafazakar kesimi sosyal hayat ile barıştıran ve tanıştıran Büyükşehir belediyemizin hizmetleri, ne yazık ki mevcut irade ile gerekli takdiri ve karşılığı almadığı açıktır. Türkiye'de devrim niteliği olan bu çalışmaları bayrağı teslim alarak hakkıyla vatandaşlarımıza anlatacağız" dedi. Partililerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Külünk, 27 Haziran’da yapılacak olan il başkanlığı kongresinin gelecekte yeni bir değişime uğrayacağının sinyallerini verir gibiydi. Adaylık açıklamasına partililerin gösterdiği ilgiden oldukça memnun görünen Külünk, konuşması ve tavırlarıyla bir lider görüntüsü çizdi.
 
Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.