Bağcılar Belediyesi’nden Kadınlara Sümbül

Yaşam Yayın: 09 Mart 2010 - Salı - Güncelleme: 09.03.2010 22:21:04
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bağcılar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede 10 bin sümbül dağıttı. Bağcılar Meydan’daki Çarşı Caddesi ve Güneşli Meydan’da olmak üzere iki farklı noktada gerçekleştirilen sümbül dağıtımına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı eşi Emine Çağırıcı ile birlikte katılarak kadınlara sümbül dağıttı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kadınlar Günü’nde ilçenin en yaşlı kadını 1915 doğumlu Hatice Nine’yi de unutmadı.  Kadınlarla birlikte erkekler de eşlerine götürmek üzere Bağcılar Belediyesi’nin kurduğu stanttan sümbül aldı.

Hatice Nine Cumhuriyetten Yaşlı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı eşi ile birlikte ilçenin en yaşlı kadını Hatice Nine (Yılmaz)’yi de unutmayarak ziyaret etti. 1915 Gaziantep doğumlu olan Hatice Nine Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi’nde ikamet ediyor. Cumhuriyet’ten daha büyük olan Hatice Nine, ziyaretten büyük memnuniyet duyarak Başkan Çağırıcı’ya teşekkür ve dua etti.

Medyada Kadın

Sümbül dağıtımının ardından Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda “Medyada Kadına Bakış” konulu bir panel düzenlendi. Panel açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınların toplumumuz için büyük önem taşıdığını söyledi. Kadınların toplumu yetiştirdiğini ifade eden Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi’nin kadınlara büyük önem verdiğini de ifade etti. Kadınlar için Bağcılar Meydanı’nda El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın inşa edildiğini ve önümüzdeki günlerde hizmete gireceği müjdesini veren Çağırıcı, ev hanımlarının bilinçlendirilmesine yönelik Mutlu Yuva Huzurlu Toplum Seminerleri’nin de gerçekleştirildiğini söyledi.

Kıyıklık Bağcılardan Kopamıyor

Oturum başkanlığını Radyo ve Televizyon Sunucusu Zahide Ülkü Bakiler’in yaptığı panele konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Nevval Sevindi, Gazeteci-Yazar Fadime Özkan, Yazar Melda Bekcan, Tv Programcısı Saliha Erdim katıldı. Panelistler kadın sorunları ve medyanın kadına bakışı üzerine sunumlar yaptı. Yoğun ilgi gören programa AK Parti Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ile Ünal Kacır ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Belediyesi Hanımlar Meclisi Başkanı Saadet Gökser katıldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.