Aziz Yeniay ; İnanç Engel Tanımaz

Yaşam Yayın: 15 Nisan 2010 - Perşembe - Güncelleme: 15.04.2010 02:37:31
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza, tekerlekli sandalyeden işitme cihazına, hasta bezinden koltuk değneğine kadar birçok malzeme yardım hizmetinde bulunan Küçükçekmece Belediyesi geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlediği “Her Engeli Aşalım 2010” Malzeme Dağıtım Töreninde, 20 akülü ve 40 manuel sandalye ile 21 işitme cihazı dağıttı.

Tüm Engeller Aşılır

Programa, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçı Metin Şentürk ve Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Küçükçekmece Belediyesi Engelliler filmi gösteriminin ardından konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gerçekleştirilen tören nedeniyle yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Yeniay sözlerini, “Daha önce toplam 500 akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtarak 500 aileyi harekete geçirdik. İnsan, kendi koyduğu engelleri kaldırırsa hayata dair her şey çok daha güzel olur. İnanç engel tanımaz. Sokaktaki yaşam biçimimiz engelli vatandaşlarımıza daha büyük bir engel oluşturuyor. Bizim görevimiz bu engelleri kaldırmak Engelli vatandaşlarımızın bir araya geleceği, beraber sosyal aktivitelerde bulunacağı ve meslek sahibi olacağı alanlara ihtiyacı var. Biz bunları da başarmak istiyoruz. Amacımız engellilerin hayata daha sıkı sarılması.” diyerek sürdürdü.

Program,  protokol konuşmalarının ardından davetli konukların temsili dağıtım töreniyle sürdü. Küçükçekmece Engelliler Tiyatro Grubu’nun sahneye koyduğu oyun sonunda engelli oyuncular da mezuniyet sertifikalarına kavuştular. Program, Başkan Yeniay tarafından plaket takdimi ve  engelli malzeme dağıtımıyla sonlandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.