Yeniay’dan Destek Sözü

Kültür Sanat Yayın: 15 Nisan 2010 - Perşembe - Güncelleme: 15.04.2010 02:56:41
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, Halk Oyunları ekibi tarafından özel bir gösterim sunuldu. Başkan Aziz Yeniay ve yöneticilerle birlikte eğitmenlerin katıldığı gösterimde, ekibin yarışmada birincilik kazanan Kırklareli Yöresi oyunu sergilendi.

Gösteri sonrası yemekte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bileklerinin hakkıyla kazandıkları birincilikten dolayı ekibi ve eğitmenlerini tebrik etti. Amaçlarının kültürü ve folkloru yaşatmak olduğunun altını çizen Yeniay “ Madem ortada bir yarışma var onun da sonunu getirmeliyiz. Görüyorum ki, İstanbul’un keşmekeşinde, kimsenin birbirine selam bile vermediği bir ortamda yakalanan güçlü bir kardeşlik ve bağ var. Bu başarılı grup inanıyorum ki bizi yurtdışında başarıyla temsil edecek. Türkiye finalinde de şampiyonlukla taçlanacağımızı umut ediyorum. Yüreğimiz sizinle” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Topluluğu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 18. Türkiye Halk Dansları Yarışması İstanbul Elemesi’nde birinci olarak önemli bir başarı gösterdi. Topluluk Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak olan 18. Türkiye Halk Dansları Yarışması finalinde yarışmaya hak kazandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.