Küçükçekmeceliler Kıraç’ı Ağırladı

Kültür Sanat Yayın: 15 Nisan 2010 - Perşembe - Güncelleme: 15.04.2010 03:14:35
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerini ilçe halkıyla buluşturmaya devam eden Küçükçekmece  Atıf Yılmaz Stüdyoları Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu oyuncu Güven Kıraç oldu.

1986 yılından bu yana sayısız film ve dizide rol alarak birçok ödül kazanan başarılı oyuncu, lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide, oyunculuğu ve sinemayı anlattı.

İlk göz ağrısının tiyatro olduğunu belirten Güven Kıraç, sahneye ilk kez okul tiyatro kolunun yılsonu gösterisinde çıktığını ve o zaman oyuncu olmaya karar verdiğini söyledi. Oyuncu olmaya karar verdikten sonra üçüncü denemesinde Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı’na seçilebildiğini söyleyen Kıraç “ Sınavdan ikinci kez de geçemediğimde herhalde kurul üyeleri bana senden oyuncu olmaz mesajı vermek istediler ancak ben vazgeçmedim ve sonunda kazandım. Hiçbir zaman, ‘Oyuncu olmasaydım ne meslekle uğraşırdım’ diye düşünmedim. Benim oyunculuktan başka bir meslek alternatifim yok.” şeklinde konuştu.

Takva 5 Senede Yazıldı

Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Güven Kıraç, oyunculuğa ve mesleğin zorluklarına dair açıklamalarda bulundu. Bir oyuncunun zorlanmadığı bir rolün olamayacağını ifade eden Kıraç “ Ancak yıllar içinde tecrübeniz ve farklı rolleri oynayabilme beceriniz arttıkça bu handikap azalıyor. Bir oyuncunun role hazırlanırken yaşadığı en zor durum, yeniye alışmak değil, eskiyi unutmaktır” dedi. “Takva” filmindeki performansıyla dikkat çeken Kıraç, oradaki rolüne hazırlandığı dönemi şu sözlerle anlattı:

“ Takva’nın senaryosu beş senede yazıldı. Konusu itibariyle çok hassas davranılması gerekiyordu. Ben filmdeki rolüm için beş ay boyunca çeşitli dergahlarda şeyhlerle birlikte zikirlere katıldım. Ardından yine uzun süre zikirhanlarla birlikte stüdyoda provalar yaptık. Sekiz ay boyunca sakalımı uzattım. Çünkü benim işim oyunculuk.”

Ayrıca oyuncu olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Güven Kıraç, “ Birileri sizin için bazı kapıları açabilir. Ancak başarı için gereken her şey size bağlıdır. Bir oyuncu bir yere gelmişse çevrenin desteğinden çok kendi yeteneği ve farklılığı nedeniyledir” diye belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.