Mustafa Erdoğan; Oyunlarımızla Dünyanın İlgisini Türkiye’ye Çekiyoruz

Kültür Sanat Yayın: 19 Nisan 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2010 17:26:44
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

1999’da Türkiye’nin ilk özel dans topluluğu Sultans of the Dance’ı kuran ve Anadolu Ateşi adıyla dünyanın 78 ülkesinde 3 bine yakın gösterisiyle Türkiye’nin tanıtılmasına önemli katkıda bulunan Mustafa Erdoğan, Beykoz Lojistik Yüksek Okulunda düzenlenen panele katıldı.  Grubun sahneye koyduğu Troya oyunuyla büyük bir performans gösteren Erdoğan, öğrencilerin sorularına samimi cevaplar verdi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 34.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen  panel öncesi, geleneksel el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Cam sanat gösterisini ilgiyle izleyen Erdoğan, panelde, Anadolu Ateşi’nin on yıllık macerasını öğrencilerle paylaştı.

Dünyanın en büyük dans topluluğu olduğunu ve Mısır Piramitlerinin yanıbaşında oyun sergileyen tek topluluğun kendilerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz bu işe 1999’da gazeteye ilan vererek başladık. Tamamen amatör ruhla yapıyoruz. Ekibimizde tıp hekimi de var mühendis de. Profesyonellerle uğraşmak zor ve yorucu. Bizde çalışma saatleri bellidir ama bitiş saati belli değildir. Ciddi bir gayretin sonucunda hedeflerimize ulaştık. Türkiye’nin  dünyaya tanıtımını  en güzel şekilde yapıyoruz. Bu bir misyondur ve biz misyonumuzun farkındayız” dedi.

Dünyanın İlgisini Çekiyoruz
İlk turlarda ciddi zorluklarla ve çirkin muamelelerle karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, “İlk yurtdışı turlarımızı Çin, İsrail ve Almanya’ya yapmıştık. Hoş olmayan muameleler ile karşılaşmıştık. Ama bugün, bize, ekibimize ayrı bir önem veriyorlar. Oyunlarımızla dünyanın ilgisini Türkiye’ye çekiyoruz.  Bununla birlikte gösteri yaptığımız kente ekonomik katkıda bulunduğumuzu da ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Dansa İlgi Arttı

Halk danslarını modern  tarzda yorumladıklarını vurgulayan Mustafa Erdoğan, kendilerinin oyunlarından sonra Türkiye’de dansa ilginin arttığını belirtti.


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.