Küçükçekmecelilerin Halk Dansları Başarısı

Kültür Sanat Yayın: 23 Mayıs 2010 - Pazar - Güncelleme: 23.05.2010 19:08:03
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Anadolu kültürünün ve halk danslarının en güzel örneklerinin sergilendiği Türkiye Halk Dansları Yarışması’nın finalinde Kırklareli yöresi ile Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte toplam 5 yöre birincilik için sahnedeydi. Sabancı Üniversitesi’nde yapılan törene; Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşenur İslam, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Ersan Ulusan’la birlikte çok sayıda protokol davetlisi katıldı.

“Türkiye’nin Tüm Renkleri Buraya” sloganıyla yola çıkan Türkiye Halk Dansları Yarışması’nın final gecesinde bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “18 yıldır, sahip olduğumuz eşsiz kültürel zenginliği yaşatmak için gençlerimizin gösterdiği çabaya destek veriyoruz. Halk dansları, kültürümüzün, ortak duygularımızın, düşüncelerimizin, en güzel yansıması; omuz omuza, kol kola oynanan halk oyunları, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğretiyor.” dedi. 

Çalışmalarını Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sürdüren  Yedirenk Halk Oyunları Ekibi ikinciliğe, Kütahya Yöresi ile Kütahya Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ise birinciliğe layık görüldü.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.