Necip Fazıl Bağcılar’da anıldı

Kültür Sanat Yayın: 29 Mayıs 2010 - Cumartesi - Güncelleme: 29.05.2010 06:00:02
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bağcılar Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’i doğum ve vefatının yıl dönümünde andı. Programda, Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi öğrencileri Necip fazıl oratoryo ile yad etti.  Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programda Necip Fazıl’ın biyografisinden kronolojik olarak alıntılar yapıldı. Ünlü şairin kendi sesinden dinletilerin yapıldığı program belgesel tarzında sunuldu.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkan Vekili Muhterem Şahin, “Bizim kahramanlarımız sanal değil, masal değil, gerçektir” dedi.

Necip Fazıl’ın kalemi kadar kelamının da güçlü olduğunu hatırlatan Şahin, Fazıl’ın pratik zekasının muhataplarına sıkıntılı anlar yaşattığını ifade etti. Muhterem Şahin, Necip Fazıl’ın “Gençliğe Hitabı”nın da kendisini çok etkilediğini sözlerine ekledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Türk ise Necip Fazıl’ın şairliğine vurgu yaptığı konuşmasında “Bağcılar Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı programları yılın belli günlerinde ilçemizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.