Çocuk Rollerinden Sıkıldım

Kültür Sanat Yayın: 03 Haziran 2010 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2010 13:01:15
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sinema ve televizyon dizilerinde aldığı rollerin yanı sıra 12. Altın Koza Film Festivali'nde aldığı Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu Ödülü’yle dikkat çeken genç oyuncu Eylem Yıldız, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda öğrencilerle buluştu. Küçükçekmece Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda gerçekleştirilen söyleşide Eylem Yıldız, oyunculuk ve sinemayla ilgili görüşlerini paylaştı.

Önemli Projelerde Yer Aldım

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde oyunculuk eğitimi gördüğünü ifade eden Eylem Yıldız, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen ‘Vişne Bahçesi’ adlı oyundaki Anya rolüyle profesyonel tiyatro kariyerinin başladığını söyledi. Kariyerine, Vişne Bahçesi, Asmalı Konak, Eğreti Gelin gibi kaliteli işlerle başladığını belirten Yıldız, “ Daha okul yıllarımda önemli projelerde yer aldım. Bunlar okuldan ayrı bir eğitim gibi oldu. Şimdiki iş seçimlerimde daha seçici davranıyorum. Yeni projelere adım atmak benim için artık daha zor” şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatroları geleneğinden gelme bir oyuncu olarak popüler kültüre karşı olmadığının altını çizen Eylem Yıldız, popüler kültürün iyi kullanıldığında sinema ve tiyatroya olumlu etkisinin bulunduğunu söyledi. Diğer mesleklerden oyunculuğa geçişe sıcak baktığını belirten genç oyuncu, “ Örneğin Atıf Yılmaz ressamlıktan sinemaya geçmiştir. Nuri Bilge Ceylan’a bakarsak o da Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Bu tür geçişlerin sinemaya farklı bakış açıları getirdiğini düşünüyorum” dedi.

Sinema Oyunculuğu Daha Avantajı

Sinema ve tiyatro oyunculuğuyla ilgili de değerlendirmeler yapan Eylem Yıldız, sinema oyunculuğunun tiyatro oyunculuğuna göre daha avantajlı yanlarının bulunduğunu kaydetti. Tiyatro eğitimi alan ve sahneye alışan oyuncuların kamera karşısında daha gergin olduğunu vurgulayan Yıldız, “ Eğitim aldıysanız işe başlamadan önce ön yargılarınız oluyor. Ancak alaylı oyuncular daha sıcak ve rahat bir performans sergileyebiliyorlar. Türkan Şoray bu bakımdan sıcaklığını seyircilere yansıtmada çok başarılıdır” diye konuştu. 

Son olarak ileriye dönük dizi ve film projelerinden bahseden Yıldız şunları kaydetti: “ Bu sene içinde bir dizi bir de sinema filminde rol almak istiyorum. Şu anda gündemimde birkaç proje var. Sonucunun olumlu olmasını umuyorum. Ancak artık çocuk rollerinden sıkıldım. Daha farklı rollerde de oynamak istiyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.