Hilye-i Şerfi Sergisi Küçükçekmece'de Açıldı

Kültür Sanat Yayın: 03 Haziran 2010 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2010 13:17:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde yapılan açılışa, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, işadamı Remzi Gür ve serginin kuratörü Mehmet Çebi katıldı. Hz. Peygamber'in karakterini, insani ve ahlaki niteliklerini, hat sanatının inceliğiyle anlatan 63 hilye örneğinden oluşan sergi, Küçükçekmeceli sanatseverlerden de büyük ilgi gördü.

Müstesna Sergi

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul’un fethinin 557. yıldönümünün kutlandığı anlamlı günü Hilye-i Şerif sergisiyle taçlandırmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Küçükçekmece’nin iki buçuk yıldır sergilere ev sahipliği yaptığını, 2010 yılı sergi takvimlerinin da şimdiden dolduğunu ifade eden Başkan Yeniay, sözlerine şunları ekledi: “ Hilye-i Şerif Sergisi bugüne kadar Küçükçekmece’ye gelen en müstesna yeri alan sergidir. Sergide Peygamberimizin her bir yılına eş değer 63 eser bulunuyor olması son derece önemli. Peygamberimizle ilgili önemli bir rivayette, ‘Buradaki hilye-i şereflere bakanlar bana bakmış olurlar’ der. Sizlerin de o gözlerle bakmanızı istirham ediyorum.” 

Cennet Mahallesi sanatla Bütünleşmiş

Milletvekili Ekrem Erdem ise Arap harflerini sanat haline getiren bir milletin mensubu olduğumuzu vurguladığı konuşmasında, “ Geçmişte Küçükçekmece varoş görülürdü. Burası birtakım hizmetler istesek de istemesek de mahrum kalırdı. Ancak şu anda Küçükçekmece İstanbul’un merkezi haline geldi. Merkezde ne varsa Cennet Mahallesi’nde de o var. Bu bakımdan Aziz Yeniay, çalışmalarından ötürü keyif aldığım ve yakından takip ettiğim bir belediye başkanı” dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle birlikte sergiyi gezen davetliler, Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan seçilen birbirinden değerli hilyeleri görme fırsatı buldular. Hilye-i saadet ya da hilye-i nebevi gibi isimlerle de bilinen ve Hz. Peygamber'in fiziksel özelliklerini, karakterini, insani ve ahlaki niteliklerini anlatan Hilye-i Şerif Örnekleri, 15 Temmuz Perşembe gününe kadar sanatın her dalını ilçe halkıyla buluşturan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.