Küçükçekmeceli Çocuklar Gelecek Vaad Ediyor

Kültür Sanat Yayın: 03 Haziran 2010 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2010 13:34:37
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Necip Fazıl Kısakürek’in meşhur eseri “Bir Adam Yaratmak” ile sahneye çıkan Küçükçekmece Belediyesi Tiyatro Ekibi, profesyonelleri aratmadı. Başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay olmak üzere salonu dolduran yüzlerce Küçükçekmeceli, Necip Fazıl’ın ‘Büyük Sanat Olayı’ olarak nitelendirilen ölümsüz eseriyle güzel bir tiyatro akşamı yaşadılar.

İlk Kez 1938’de Sergilendi

Başrolün yanı sıra oyunun yönetmenliğini de gerçekleştiren Barbaros Andiç’e, oyuncular Nuri Nalbantoğlu, Şengül Gönençli, Erhan Korkmaz, Sedat Baran, Sultan Kılavuz, Pelin Durgun, Çağla Yurtseven, Ayşegül Ürel, Levent Aykul, İsmail Özkesiciler, Ali Recep
Güler, Hakan Avcılar, Kenan Ülkülü, Hamdi Özdemir, Bahattin Şahiner, Büşra Dalman, ve Özgün Mansur eşlik etti. Dizi oyuncusu ve eski manken Murat Parasayar ise oyuna konuk oyuncu olarak katıldı. İlk kez 1938’de Muhsin Ertuğrul tarafından sahneye konan oyun, babasının ölümüyle yaşadığı travmayı atlatamayan meşhur yazar Hüsrev'in iç dünyasını ve ölüme sürüklenişini konu alıyor.

Oyun bitiminde ayakta alkışlanan Küçükçekmece Belediye Tiyatrosu ekibine, çiçek veren Aziz Yeniay, daha önce seyrettiği oyunlara nazaran farklı duygular yaşadığını belirttiği konuşmasında, “ Bugün burada başka bir ruh, başka bir heyecan vardı. Hani etiyle kemiğiyle bizim derler ya işte öyle. Bütün ekibimize çok teşekkür ediyorum.” dedi

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.