Küçükçekmece Festival Konukları Taksimde

Kültür Sanat Yayın: 12 Temmuz 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2010 02:11:41
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda yapılan açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay bu yıl 5.’sini gerçekleştirdikleri festivalde birlikte olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “2010 yılı İstanbulumuz Avrupa’nın kültür başkenti. Biz de 5 yıl önce ilçemizi kültür ilçesi Küçükçekmece sloganıyla yola çıktık. İstanbul binlerce yıldır medeniyetin başkentidir, beşiğidir. Küçükçekmece ise yaklaşık 40 bin yıllık bir insanlık tarihine sahiptir. Küçükçekmece’de ilkel şartlarda yaşayan insanların yaşadığı dönemde Avrupa henüz buzul çağında yaşamaktaydı. Dolayısıyla bu kadar önemli ve özel bir bölgeden dünyanın farklı kültürlerini ve renklerini buluşturmak bizler için büyük bir mutluluk gösterisi” dedi.Yeniay, konuşmasını yapılan programda 9 ülkeden  konukları davet ettiklerini söyleyerek “Ancak Yunanistan son anda katılamadı. Katılacak olan ekipten bir kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği için gelemediler. Onlara buradan taziyelerimizi bildiriyoruz” şeklinde sürdürdü.

Konserler İptal

Başkan Aziz Yeniay 10-17 Temmuz arasında Küçükçekmece Göl Kenarı’nda gerçekleşen festivalde eğlence ve konser bölümlerini iptal ettiklerini ifade ederek “Bölgemizde kısa bir süre önce gerçekleşmiş olan talihsiz saldırıda 5 vatandaşımız şehit olmuştu. Bu vesileyle organizasyonda sadece uluslar arası gösteriler yer alacak” dedi.

Yeniay’dan Halay

Yeniay’ın konuşmasından sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden katılan Halk Oyunları Grubu kısa bir gösteri yaptı. Yenilen yemeğin ardından yabancı konuklar Beyoğlu Galatasaray Lisesi Önünden başlayıp kortej halinde Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçtiler. Yabancı konuklar Taksim Anıtı’na çelenk bırakarak, sayı duruşunda bulundular. Başkan Aziz Yeniay’ın da katıldığı yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Tüm grupların içinden 3’er kişi biraraya gelerek davul zurna eşliğinde halay çektiler. Daha sonra halaya Başkan Aziz Yeniay da katıldı. Bu renkli görüntüler izleyenlerle keyifli anlar yaşattı.

Festivale katılan tüm ülkelerin grupları Küçükçekmece Gölü Festival Alanı’nda gösterilerini sundular. Binlerce kişinin katıldığı festivalde yabancı konuklar yoğun alkış aldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.