Bağcılar Belediyesi Sağlık Yardımlarını Sürdürüyor

Sağlık Yayın: 04 Ağustos 2010 - Çarşamba - Güncelleme: 04.08.2010 21:18:46
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Bağcılar Belediyesi daha sağlıklı bir Bağcılar için önemli çalışmalar yaptı. Öncelikli olarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan Bağcılar Belediyesi, son bir yıl içerisinde 80 kişiye ilaç yardımında bulundu. Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, 52 kişi tedavi ettirilirken, 2 bin 444 çocuk da özel hastanelerde sünnet ettirildi. 83 kişiye ise ortopedik yatak, havalı yatak, ortopedik ayakkabı, işitme cihazı ve protezden oluşan medikal malzeme desteğinde bulunuldu. Alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı 29 kişinin tedavi ettirildiği, son bir yıl içerisinde 72 aileye de bez ve mama yardımında bulunuldu.

GÖZ TARAMASI YAPILDI

Bağcılar Belediyesi, özel hastaneler ve sağlık kuruluşlarıyla ortaklaşa sağlık taramalarında da bulundu. Bu kapsamda Avrupa Göz Hastanesi ile işbirliği içerisinde 5 mahallede vatandaşlar ücretsiz olarak göz taramasından geçirildi. Ayrıca “Alkol ve madde bağımlılığı” ve “Hipertansiyon” ile ilgili konularda geniş katılımlı seminerler düzenlendi.  Mutlu Yuva Huzurlu Toplum Seminerleri kapsamında ise 12 ayrı yerde ilk yardım seminerleri verildi.  22 mahallesi bulunan ilçede “20 bin nüfusa bir sağlık ocağı” sloganıyla hareket eden Bağcılar Belediyesi, şimdiye kadar 20 sağlık ocağı inşa etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, nüfusu 20 binden fazla olan mahalleler için ikinci sağlık ocağının da yapılacağını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.