Küçükçekmece'de Nikah Çılgınlığı

Yaşam Yayın: 09 Ekim 2010 - Cumartesi - Güncelleme: 09.10.2010 02:00:06
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

10 /10/2010 Pazar günü evlenmek isteyen çiftlerden, Küçükçekmece Belediyesi Nikah Memurluğu’na rekor sayıda başvuru yapıldı. O gün için yaklaşık 400 çift evlenmek için başvuruda bulundu. Başvuranlardan  sadece 40 kişinin nikahı kıyılabilecek. Özel günlerini unutulmaz kılmak isteyen genç çiftler, 10 Ekim 2010 tarihinde evlenmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Bu özel tarihte nikah yapmak isteyen çiftler, soluğu nikah dairelerinde alıyor. Küçükçekmece Belediyesi Nikah Memurluğu’na bu özel tarih için yaklaşık 400 başvuru oldu.

40 Şanslı Çift

Nikah memurları, aynı rakamlardan oluşan gün, ay ve yıllarda başvuruların yoğunlukta olduğunu belirterek “Belediyemizin üç nikah salonu var. Yaklaşık 400 çift 10 Ekim’de evlenmek için başvurdu. Bu kadar talebi karşılamamız mümkün değil. Sadece 40 çiftin nikahını kıyacağız. Aynı rakamlardan oluşan tarihler daha cazip geldiği için çiftler, özellikle bu tarihleri tercih ediyorlar. Geçen yıl da 09.09.2009 tarihinde evlenmek isteyenlerde yoğunluk oluşmuştu”  diye konuştu.

İki Yıllık Plan

Nikah günü alan şanslı çiftlerden Ender Yavuz ve Fikriye Akman, bu tarihi 2 yıldır planladıklarını belirttiler. 10 Ekim tarihi nikah kayıtlarının başladığı günü önceden takip ettiklerini belirten çift, 10 numaranın kendilerine şimdiden uğurlu geldiğini söylediler. Genç çift “Bu tarih ilginç bir şekilde bize uğurlu geldi. Satın aldığımız dairenin kapı numarası 10 çıktı. Ardından işyerimde depo değişikliği oldu.  Yeni depomuzun da kapı numarası 10, umarız bu uğur evliliğimize de yansır” dedi. Şaban Nebiler ve Mevla Özgür çifti de 10 Ekim Pazar gününü 2 yıl öncesinden anlamlı olacağını düşünerek planladıklarını söyledi. Nikah tarihlerini belirleyebilmek için kayıt zamanını bekleyen çift, “ 2010 bizim için çok önemli bir yıl. Her şeyimiz bu yılda oldu. Bu açıdan 10 Ekim tarihinde evlenmek bizim için çok önemliydi. Mutluyuz.” diye konuştu.  

Şansları Yüzlerine Güldü

Demet Dayar ve Alptuğrul Sağlam çifti ise 10 Ekim tarihini biraz şans eseri aldıklarını söylediler. Nikah tarihini, Ekim ayının ilk haftasına almak istediklerini belirten çift, “Ancak yurtdışından misafirlerimiz geleceği için nikah tarihini, ekimin ikinci haftasına almaya karar verdik. Temmuz ayında kayıt için nikah sarayına gittiğimizde 10 Ekim tarihini görünce tabiri caizse balıklama atladık. Biraz şans oldu ama ikimiz için de esprili ve özel bir tarih seçtik.” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.