Ünlü Klartenci Çağrı Hem Coştu, Hem de Coşturdu

Kültür Sanat Yayın: 24 Ekim 2010 - Pazar - Güncelleme: 24.10.2010 01:31:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve geleneksel müzik motiflerini içinde barındıran Rumeli Band müzik grubu Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da geceye katılanlar arasındaydı.

Geleneksel icradaki ustalığını, teorik birikimlerle birleştirerek değişik teknikler kullanarak günümüze uyarlayan ender sanatçılardan biri olan ünlü klarnetci Serkan Çağrı, Rumeli Band isimli  grubu ile birlikte geçmişten günümüze Rumeli adıyla bilinen topraklarda yaşamış ve yaşamakta olan halkların üzüntülerini, sevinçlerini, coşkularını müzikleriyle anlattı.

Etkin Doğaçlama

Bulgar, Arnavut, Boşnak, Makedon, Roman, Yunan gibi milletlere ait her köşesinde farklı bir zenginliğe sahip toprakların şarkılarını geleneklere bağlı bir anlayışla seslendiren Rumeli Band grubu, dinleyicileri bu kültürleri ezgileriyle buluşturdu. Klarnet, saksafon, tuba, trombon, trompet, akordeon, askı davul, darbuka gibi müzik aletleri kullanan grup, bireysel yaratıcılıkları ve etkin doğaçlamalarıyla yaşanmışlıkları yeniden canlandırdı..

AyaktaAlkışlandı

Doğup büyüdüğü Rumeli coğrafyasına ait müziklerle farklı kültürlere köprüler kurup evrenseli yakalamayı amaç edinen klarnetçi Serkan Çağrı’nın önderliğinde kurulan Rumeli Band Grubu, repertuarlarındaki şarkıları, ait oldukları kültürlerin ana dillerinde seslendirmeleri geceye damgasını vurdu. Çeşitli yörelerin türküleri ile Serkan Çağrı ve Rumeli Band Grubunu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve izleyiciler ayakta alkışladı.

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı; “Burada ne zamandır konser vermeyi istiyorduk. Kısmet bugüneymiş. Burada sizlerin karşınızda olmaktan çok mutluyuz. Bizim burada olmamızı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah hep birlikte oluruz.”diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Konser bitiminde Başkan Aziz Yeniay Serkan Çağrı’ya çiçek ve yerel bir kostüm hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.