Kadın Sığınağı Cennet’te

Kültür Sanat Yayın: 29 Ekim 2010 - Cuma - Güncelleme: 29.10.2010 23:58:07
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen Devlet Tiyatrolarının ‘Kadın Sığınağı’ adlı oyunu, perdelerini Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. Tiyatro yazarlığında 40 yılı geride bırakan Tuncer Cücenoğlu’nun yeni oyunu, çok sayıda tiyatro severi bir araya getirdi. Oyunda, farklı nedenlerden dolayı yolları bir kadın sığınma evinde kesişen kadınların yaşamlarından bir günü gözler önüne serildi. Kadına yönelik şiddet ve sömürü olaylarını sorgulayan oyunda, Devlet Tiyatroları’nın usta oyuncuları performanslarıyla izleyenlere unutulmaz bir tiyatro akşamı yaşattı. 31 Ekim tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenmeye devam edecek oyun, müzikleri ve atmosferiyle seyircileri etkilemeyi başardı.

Giysi tasarımı ve çevre düzeni Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı Ayhan Güldağları, dans düzeni Yeşim Alıç tarafından gerçekleştirilen ‘Kadın Sığınağı’ adlı oyunun  onbir kadın oyuncudan oluşan kadrosu da şöyle: Defne Yalnız, Ayla Baki, Fatma Öney, Gamze Yapar Şendil, Melek Gökçer, Müge Arıcılar, Şule Gezgöç, Öykü Başar, Hayat Olcay, Tuğçe Şartekin ve Şenay Kösem. Müziklerinin ise dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad’ın parçalarından oluşan oyunu, Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Serpil Tamur yönetiyor. Kitap olarak da yayımlanan ‘Kadın Sığınağı’ Rusça, Bulgarca, Gürcüce ve İngilizce’ye çevrildi. Oyun 25 Aralık'ta Rusya'da sahne alacak. ‘Kadın Sığınağı’  28-29-30-31 Ekim tarihlerinde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyircilerini bekliyor.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi

Devlet Tiyatrosu Gişe İrtibat No: (0212) 424 24 19

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.