Bremen Mızıkacıları Küçükçekmeceli Çocuklarla Buluştu

Kültür Sanat Yayın: 01 Kasım 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 01.11.2010 00:36:47
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi’ nin çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Bremen Mızıkacıları”  isimli oyun Küçükçekmeceli çocuklardan yoğun ilgi gördü.

 

Yüzlerce çocuğun izlediği ve Neslihan Dörtcan’ın uyarlayıp  Salim Dörtcan’ın yönettiği tek perdelik oyun, Küçükçekmeceli çocukları hem bilgilendirdi hem de onlara keyifli dakikalar yaşattı. Birbirinden ilginç kostüm ve tasarımlarıyla sahnelenen oyun; bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozdan oluşan hayvanların müzik yapmak için Bremen’e gitmeleri ve karşılarına çıkan haydutlara karşı kendilerini korumalarını anlatıyor.

Tiyatroya velisi ile gelen 6 yaşındaki Murat Turhan isimli çocuk, “Tiyatro çok eğlenceliydi. Hayvanların hikayelerini çok güzel bir şekilde izledim. İzlediğim hayvanlar çok tatlıydı, özellikle horozu çok beğendim. Bu tür çocuk tiyatrolarının her zaman yapılmasını istiyorum.” diye konuştu.

Baba Yılmaz Turhan ise, “Bu tür tiyatrolar çocuklar için çok yararlı. Hem eğleniyorlar, hem de bilgileniyorlar. Aynı zamanda bizler de çocuklarımızla beraber vakit geçiriyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek memnuniyetini belirtti.

Tiyatro sonunda seyirciler oyuncuları ayakta alkışlarken, oyuncular da alkışla karşılık verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.