Çocuklar Uyuyan Güzeli Sevdi

Kültür Sanat Yayın: 02 Kasım 2010 - Salı - Güncelleme: 02.11.2010 00:47:23
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kişisel ve ruhsal gelişimlerine destek olmak için çocuklara fırsatlar sunan Küçükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat merkezlerinde sahneye konan tiyatro oyunlarıyla küçüklere keyifli anlar yaşatıyor. Bu kapsamda Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Uyuyan Güzel" isimli oyunu Küçükçekmeceli çocuklar çok beğendi.

  

Yüzlerce çocuğun izlediği ve Sabahattin Mutluer’in yazıp yönettiği müzikli tek perdelik oyun, Küçükçekmeceli çocukları hem eğlendirdi hem de onları yalancılık konusunda bilgilendirdi. Birbirinden ilginç kostüm ve tasarımlarıyla sahnelenen oyunun konusu ise şöyle;

Mutlu, mesut bir yaşam süren kral ve kraliçenin bir tek dertleri vardır. Miraslarını bırakacakları bir çocukları olmamaktadır. Günlerden bir gün ormanda dolaşmakta olan kral, komşu krallığın prensinin yaraladığı kuşu ölümden kurtarır. Masal bu ya, kuş kutsal bir kuş olan Anka kuşudur. Kralın durumunu öğrenir ve gücünü kullanıp krala bir kız çocuğu armağan eder. Bu olay, ülkede büyük bir sevinç ve mutlulukla karşılanıp törenler yapılırken, kötü peri Melefis kutlamalara davet edilmemesine çok kızar ve kralı lanetler. Lanete göre; prenses 16 yaşına geldiğinde eline iğne batacak ve sonsuz bir uykuya dalacaktır.

Bunun üzerine İyilik Perisi laneti bozmaya çalışır ancak sadece değiştirebilir. Uyuyan prenses eğer bir prens tarafından öpülürse büyü bozulacaktır. Yıllar geçer ve korkulan olur. Prenses sonsuz bir uykuya dalar. Diğer yandan ormanda çilek toplarken görüp çok beğendiği kızın kim olduğunu bilmeyen Barbaristan Prensi uyuyan güzeli aramaktadır. Kaba saba bir insan olan prens Uyuyan Güzel'e aşık olduktan sonra değişmiş alçak gönüllü biri olmuştur. Prens uyuyan güzeli öpünce büyü bozulacak prenses uyanacaktır. Sonunda kötü peri Melefisin bir cadı olamadığı anlaşılır ve her şey normale döner ve tiyatro mutlu sonla biter.

Tiyatroya 2 çocuğuyla gelen anne Ayça Keskin, “Bu tür tiyatrolar çocuklarımız için çok yararlı. Çocuklarım burada hayata dair bilgiler öğrenirken aynı zamanda da eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bu tür etkinlikler devam ettiği sürece her zaman desteleyeceğim. Etkinliklerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Oyunun sonunda oyuncular Kafkas müziği eşliğinde dans ederek seyircileri selamlayarak sahneden ayrıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.