Küçükçekmece’de Garip Vakalar Sahnelendi

Kültür Sanat Yayın: 17 Aralık 2010 - Cuma - Güncelleme: 17.12.2010 00:15:21
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Farklı zamanlarda yaşamış ünlüleri bir araya getiren 2 perdelik komedi oyunu “Tarihte Garip Vakalar”  Küçükçekmece Sefaköy Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelendi. ‘Bu Tiyatro’ tarafından sahneye konulan oyunu radyo ve televizyon programı sunucusu, şovmen Barbaros Uzunöner kaleme aldı ve oynadı. Oyun boyunca izleyicilerin kahkahaları hiç dinmedi. Usta komedyen Barbaros Uzunöner’e eski manken Eylem Şenkal’ın eşlik ettiği  “Tarihte Garip Vakalar”  oyunu bu kez de  Küçükçekmeceliler için  oynandı. Türk ve dünya tarihindeki garip olayların fotoğraflar ve canlandırmalar eşliğinde sunulduğu oyuna Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi. Yönetmenliğini Esin Karakaya’nın yaptığı gösteride, II.Mahmut, Aziz Nesin, Nazım Hikmet, Nasrettin Hoca, ilk pilot Vecihi ve Ayşe Sultan gibi günümüze kadar birçok kahramanın ilginç hikayelerinden kesitler sunuldu.
Sade Bir Dekor

Önemli kişilerin bilinmeyen özelliklerini bir araya getiren oyuncular, kimi zaman doğaçlama yöntemiyle, kimi zaman da küçük hikayelerle keyifli anlar yaşattı. Sade dekor ve tarihi kıyafetlerle desteklenen oyun, birçok bilinmeyene de ışık tuttu. 
Tarihe yön vermiş olayların ve kişilerin anlatıldığı oyunda, kültürel değerlerimiz ile dünyanın en önemli coğrafyalarından birine nasıl büyük bir zenginlik kattığımız vurgulandı. Nükte, mizah ve zıtlıklar içeren tiyatro oyunu, Türk deyimlerinin tarihini ustaca yansıttı. Alkışlarla sonlanan oyun izleyicisinden tam not aldı. Oyunu çok beğendiklerini söyleyen seyirciler, tarihte bilmedikleri birçok şeyi gülümseyerek öğrendiklerini ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.