Karadağlı Küçükçekmecelileri Büyüledi

Kültür Sanat Yayın: 17 Aralık 2010 - Cuma - Güncelleme: 17.12.2010 00:33:20
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Shakespeare'in ünlü eseri "Bir Yaz Gecesi Rüyası" Küçükçekmece’de sanatseverlerle buluştu. 10 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine dönen Tamer Karadağlı, farklı rolü ve başarılı performansıyla seyircileri büyüledi.

Dünyada ilk defa rock müzik versiyonuyla sunulan müzikal, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Dünya tiyatrosunun en komik oyunlarından biri olan ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’na Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Oyunun biletleri saatler öncesinden tükendi.

HARİKA BİR PERFORMANS

Senaryosunda karmaşık aşk ilişkilerini, komedi, heyecan ve entrikayla bir araya getiren oyunda Tamer Karadağlı, Dokumacı Mekik rolüyle Küçükçekmecelilerden tam not aldı. Karadağlı’nın yanı sıra İsmet Üstekin, Dilek Abaelif Çakman, Orçun Kaptan, Eda Gülten, Sertan Erkaçan, Merve Çaloğlu, Fahri Öztezcan, Zeynep Papuççuoğlu, Hilmi Özçelik, Erez Ergin Köse, Hüseyin Gülhuy ve Adem Yılmaz "Bir Yaz Gecesi Rüyası" için bir araya gelen oyuncular arasındaydı.

EĞLENCE SONA DOĞRU İYİCE ARTTI

Hakan Altıner’in yönettiği, yapımcılığında ise İpek Kadılar Altıner’in imzasını taşıyan oyunun kostümleri ve müzikleri görülmeye değerdi. Önder Bali yönetimindeki Kedi Quartet, canlı performasıyla müzikal komediyi doruğa taşıdı. İki perdede sahnelenen oyunun başından sonuna eğlenceliydi. Özellikle oyunun ikinci perdesinin son 10 dakikasında kahkahalar zirveye ulaştı. Küçükçekmeceli tiyatroseverler oyun sonunda harika bir performans sergileyen Tiyatro Kedi oyuncularını alkışlarla uğurladı.

ORİJİNAL BİR SHAKESPEARE SENARYOSU

Kentten bir grup esnaf, gözden uzak bir yerde Atina Dükü'nün düğününde sahneleyecekleri oyunlarını prova etmek için ormana gelirler. Oyuncuların lideri olan ve bir cin tarafından büyülenerek zor duruma sokulan Dokumacı Mekik (Tamer Karadağlı) Orman Kraliçesi Titania ile (Hale Soygazi)  karşılaşır. Periler Kralı Oberon, (İsmet Üstekin)  karısı Orman Kraliçesi Titania'yı da bir öfke anında büyülemiştir. Büyünün etkisindeki Mekik ve Titania görürgörmez birbirlerine aşık olurlar. Yine aynı gece; Atina yakınlarındaki bir ormanda yollarını şaşıran dört sevgili (Abdül Süsler, Elif Çakman, Sertaç Ekici, Eda Gülten); Periler Kralı Oberon ile hizmetkârı Puck'ın (Akasya Asıltürkmen) büyüsüne kapılırlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.