Küçükçekmeceli Öğrenciler Eğlenerek Yarıştı

Kültür Sanat Yayın: 17 Ocak 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 17.01.2011 21:02:14
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi Taştepe Bilgi Evi’ndeki öğrenciler arasında 3 ayrı kategoride yarışma düzenlendi. Kompozisyon, şiir ve şarkı dallarında birbirleriyle yarışan öğrencilerin rekabeti, görülmeye değerdi. Dereceye giren öğrencilere, 40 temel eser, kalem ve çerçeveli fotoğraf verildi.

Taştepe Bilgi Evi’nde düzenlenen yarışma, 3 farklı dalda yapıldı. Kompozisyon, şiir ve şarkı dallarında yapılan yarışmaya, Bilgi Evleri Genel Koordinatörü İbrahim Keleş, Bilgi Evleri Eğitim Koordinatörü Yüksel Çetin, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışmalarda, kompozisyonda Simay Karbunar ‘Taştepe Bilgi Evim’ isimli kompozisyon çalışması ile, şiirde Mertcan Karadaş ‘Eğlenceli Bilginin Evi’ isimli şiiri ile ve şarkıda Neşeli Çocuklar Grubu ‘Yeni Bir Dünya’ isimli şarkıları ile birinci oldular.

 DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Kompozisyon kategorisinde 3 şiirde 9 ve şarkı kategorisinde 5 çalışmanın yer aldığı yarışma eğlenceli görüntülere sahne oldu.  Hazırladıkları çalışmaları büyük bir heyecanla sunan öğrencilere velileri de destek verdi. Taştepe Bilgi Evi öğrencileri okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılarla salondakilerin büyük takdirini topladı. Bazı veliler çocuklarının çalışmaları karşısında duygulu anlar yaşadı.

 KAZANANLARA 40 TEMEL ESER VERİLDİ

Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda kompozisyon dalında Simay Karbunar birinci, Elif Atik ikinci, Tuğçe Yüzükkaşı üçüncü oldu. Şiir dalında ise, Mertcan Karadaş birinci, Senanur Özdemir ikinci, İrem Gezer üçüncülüğü kazanırken, şarkı dalında ise Neşeli Çocuklar Grubu birinci, Kardelen İkilisi ikinci ve Kızlar Grubu üçüncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, 40 temel eser, kalem ve özel olarak çerçevelenmiş fotoğraflardan oluşan ödüllerini, Bilgi Evleri Genel Koordinatörü İbrahim Keleş ve Eğitim Koordinatörü Yüksel Çetin’in elinden aldı. Ayrıca dereceye giremeyen öğrencilere de teselli ödülü verildi. Ödüllerini alan öğrencilerin sevinçleri ise gözlerden kaçmadı.

ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR

Taştepe Bilgi Evi yöneticisi Aynur Gülgönül bu tür aktivitelerin çocuklar için önemine değinerek; “Her şeyden önce çok yazan ama onu kapalı kutuda tutan çocuklarımız, çalışmalarını herkese sergileme imkanı bulabiliyorlar. Bu da öğrencilerimize özgüven kazandırıyor. Daha sonraki hayatlarında böyle şeyler yapabileceğini bilip, başka konularda da başarılı olabiliyorlar. Hayata daha fazla heyecanla, daha fazla azimle bağlanıyorlar. Bunun haricinde kazanmanın ve kaybetmenin çok da önemli olmadığının farkına varıp paylaşmayı öğreniyorlar” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.