Halkalı’da Gazeteci-Yazar’dan Caz Show

Kültür Sanat Yayın: 27 Ocak 2011 - Perşembe - Güncelleme: 27.01.2011 17:28:37
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Kürşat Başar ve Güvenç Dağüstün, başarılı sahne performansları ile sanatseverleri caz müziğine doyurdu.

 

Saksafonda Kürşat Başar, vokalde Güvenç Dağüstün’ün yanı sıra; gitarda Bilal Karaman ve perküsyonda Tolga Ünaldı’nın yer aldığı orkestra, Küçükçekmecelilere unutulmaz bir caz konseri verdi. Repertuarlarında yerli ve yabancı şarkıları kendilerine özgü caz performansları ile yorumlayan Kürşat Başar ve Güvenç Dağüstün, 4 kişilik sahne gösterileri ile seyirciden tam not aldı.

Gazeteci yazar olarak tanınan ancak müziğe olan ilgisini saksafonunda dillendiren Kürşat Başar ve vokalde enfes sesi ile Güvenç Dağüstün 1950’lerden yabancı bir parça ile konsere başladılar. İkili repertuarlarında Bülent Ortaçgil, MFÖ, Barış Manço şarkıları ile Azeri ve Karadeniz türkülerine de yer verdi.

Yoğun katılımın olduğu gecede,  yaklaşık iki saat süren konserde caz severler şarkılara alkışlarla eşlik etti. Eğlenceli bir akşam geçirdiklerini belirten Küçükçekmeceliler konseri çok başarılı bulduklarını ifade etti. “Gel Ey Seher” adlı Azeri şarkısı ile konserin finalini yapan orkestra, seyirciler tarafından ayakta alkışladı.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.