Küçükçekmece’de Unutulmaz Bestekarlar Anıldı

Kültür Sanat Yayın: 14 Şubat 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 14.02.2011 00:15:08
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mehmet Güntekin’in, ünlü kanun sanatçısı Ahmet Meter ile birlikte hazırlayıp sunduğu ‘Eskimeyen Şubat’ programında, Türk Musikisi’nde iz bırakmış besteciler, doğum veya vefat yıldönümlerinde eserleriyle anıldı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Ekim ayından bu yana düzenlenen ‘Eskimeyen’ programlarında, Türk Musikisi’nin köşe taşlarını oluşturan bestekarlar doğum ve ölüm yıldönümlerinde anılıyor. Bugüne kadar gönüllerde yer etmiş birçok musikişinasın anıldığı  programının bu ayki bölümü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mehmet Güntekin’e, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük ustalardan biri olan kanun sanatçısı Ahmet Meter eşlik etti.  

Programda Şubat ayında doğmuş veya vefat etmiş unutulmaz bestekarlar bir kez daha hatırlandı. Mehmet Güntekin ve Ahmet Meter, Faize Hanım’dan Ziya Taşkent’e, Sadi Işılay’dan Gültekin Çeki’ye, Hasan Âli Yücel’den Âmir Ateş’e, Yalçın Tura’dan Giriftzen Âsım Bey’e kadar birçok bestekârın unutulmaz eserlerini icra etti.

AHMET METER MEST ETTİ

Dinletide ilk olarak efsane keman sanatçısı Sadi Işılay’ın Muhayyerkurdi Saz Semai’siyle başladı. Ahmet Meter başarıyla yorumladığı semaiyle dinleyenleri 1900’lü yıllara götürdü. Ardından ‘Kız Sen Geldin Çerkeş’ten’, ‘Karagözlüm Efkarlanma Gül Gayrı’, ‘Sen Bezmimize Geldiğin Akşam Seher Olmaz’, ‘Dün Gece Ye’s İle Kendimden Geçtim’ gibi önemli eserleri icra edildiği müzikli söyleşide, Ahmet Meter kanunundan dökülen nağmelerle seyircileri mest etti. Meter’e, ritim sazı ve vokaliyle Mehmet Güntekin eşlik etti.

Zaman zaman eser sahiplerinin hayatlarından kesitler sunan ve hikayeler anlatan Mehmet Güntekin, "Şubat ayında kimi besteciler dünyaya gelmiş kimileriyse terk-i dünya etmişler. İşin güzel tarafı çok büyük bir zaman dilimi içerisinde sanatçıları değerlendirme şansı bulduk. Konser programını oluştururken bazı besteciler aklımıza gelmeyebiliyor. Ancak bu program, birçok sanatçıyı anmamıza vesile oluyor.” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.