Tüten ve Özalp Küçükçekmece’de Ortak Sergi Açtı

Kültür Sanat Yayın: 14 Şubat 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 14.02.2011 00:20:33
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hayat ve zaman algılarındaki derinliğe eserleriyle can veren iki değerli sanatçı, Tayfun Tüten ve Gülten Özalp, “Zamansız Nesne” adlı resim sergisini Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açtı. Açılışa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Eserlerini gerçekçi izlenimlerden oluşturan iki ressam Tayfun Tüten ve Gülten Özalp, çalışmalarına tematik olarak yansıttıkları öğeleri, izleyicilerinin ilgisine sundu. Zaman ötesine gönderme yapan, ancak bu durumu “Aslında her an yaşanan bilinen zamanı anlattık.” diye açıklayan ikili “Zamansız Nesne” adlı sergisini Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. Açılışa katılan Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçılarla birlikte sergiyi gezdi.

Her iki sanatçının da farklı eserlerinin yer aldığı bu karma sergi de İstanbul’dan manzaralar da sunuluyor. Açılış heyecanını yaşayan genç ressam Gülten Özalp, ‘Zamansız Nesne’yi şöyle tanımladı: “Bu sergide yer alan eserleri zamanın ötesinde diye nitelendirdik. Ancak resimlerde gördükleriniz, geçmişten bu güne gelen ve zaten var olan şeyleri anlattık.”

BİZİ ETKİLEYEN NE VARSA ANLATTIK

Resimlere hayat veren bir diğer isim Tayfun Tüten ise sergi açma imkanı tanıdığı için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek; “Bizi etkileyen tüm objeleri eserlerimize aktardık. Türkiye’de binlerce sanatçı eserlerini sergileme fırsatı bulamıyor. Sanatla bu şekilde ilgilenen başka belediyelerde var. Ancak Küçükçekmece bu tür çalışmalara özel ilgi gösteriyor. Burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

SANATÇILAR GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLACAK

Açışla katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sanatçılarla birlikte sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Yeniay “Açtığımız sergiler sayesinde geleceğin sanatçılarına örnek oluşturacak isimleri tanıma fırsatı sunuyoruz. Bizleri kırmayarak eserlerini burada sunan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu iki önemli sanatçının çalışmalarının yer aldığı sergide manzaradan,  portreye birçok eser yer alıyor. Usta ressam Tayfun Tüten’in, Balkondaki Kız, Kırmızılı Dansçı, Sahilde Yürüyüş, Yalnız Adam, Beyoğlu, İstanbul Manzara 1, İstanbul Manzara 2, Çiçekçi Kız ve Manzara isimli eserleri bulunuyor. Gülten Özalp’in: İstanbul 1, İstanbul 2, Dalgalı Deniz, Kadıköy, Eski Pendik, Çengelköy, Geline Kına, Kına Gecesi, Uyuyan Deniz Kızı, Halı, Ayçiçeği, Deniz Kızı, İstanbul Sokak, Balıkçı, Semazen, İstanbul, Galata Köprüsü adlı birbirinden değerli çalışmalar da ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 5 Mart’a kadar açık kalacak.

                                                                                                                

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.