Bağcılarlı Engellilerin Maraton Zaferi

Spor Yayın: 09 Mart 2011 - Çarşamba - Güncelleme: 09.03.2011 00:23:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Haftasonu Antalya’da gerçekleştirilen Runtalya Maratonu’na katılan Bağcılarlı engelli sporcular büyük başarılar elde etti. 42 kilometrelik parkuru tekerlekli sandalyeleriyle aşan sporcular bayanlar ve erkekler kategorisinde birinciliği kaptırmadı.

Bağcılar Engelliler Gençlik Spor Kulübü Atletizm Takımı Antalya’da düzenlenen Runtalya Maratonu’nda katılarak büyük başarılar elde etti. Erkeklerde Ömer Cantay, birinci, Birol Kamar ikinci ve Semih Görkem Kıyar da üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise Hamide Kurt birinci oldu.

42 kilometrelik parkuru tekerlekli sandalye ile aşarak büyük bir başarı elde eden engelli sporcular, büyük bir mutlulukla Bağcılar’a döndü. Daha önce de ulusal ve uluslararası pek çok etkinlikte büyük başarılar elde eden Ömer Cantay, engellilerin imkan tanındığında neler yapabileceklerini göstermek istediklerini söyledi. Tekerlekli sandalye ile 42 kilometrelik parkuru katederek birinci olduğunu söyleyen Cantay, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Bayanlarda birinciliği elde eden Hamide Kurt ise büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Engellilerin neler yapabileceğini göstermiş olduk” diyen Kurt, “Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı açıklamada “Sporcularımız bizim kendilerine güvenimizi boşa çıkarmadılar, Antalya’dan da büyük başarılarla döndüler. 8 sporcumuz maratona katılmıştı 4’ü derece elde etti. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.