Ödüller Genç Sanatçılara

Kültür Sanat Yayın: 30 Mayıs 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 30.05.2011 00:26:54
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Türkiye genelinde yapılan resim yarışmasının ödül töreni Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ında katıldığı törene vatandaşlarında ilgisi yoğundu.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından ülke genelinde yapılan resim yarışmasında dereceye giren sanatçıların ödülleri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verildi. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan törende konuşan Başkan Yeniay, belediye olarak aylık ortalama yüz kültür sanat etkinliği yaptıklarını belirterek, “Her geçen gün çıta biraz daha yükselmektedir. Resim sanatlarıyla ilgili olarak gerek Küçükçekmece Belediyesi resim sanatları bölümündekileri, gerek ülkemizde fırçasını kullanan, kalemini kullanan yetenekleri teşvik etmek, gerekse de yıllar geçtikçe özel bir koleksiyona sahip olmak adına Küçükçekmece Belediye Başkanlığı olarak bir yarışma organize ettik. Bu sene ilk yarışmamız, doğrusunu söylemek gerekirse ilk olması münasebetiyle bu seviyede bir katılım beklemiyorduk. Kendi alanlarında duayen olan arkadaşlarımızla birlikte değerlendirme yaparken çok zorlandık. Çünkü çok sayıda başarılı çalışma vardı. Şunun da mutluluğunu yaşıyorum, burada Küçükçekmece Belediyesi’nde kursiyer olan arkadaşlarımızın da eserlerinin olması beni ciddi manada heyecanlandırdı” diye konuştu.

449 ESER YARIŞTI

Türkiye genelinden 449 sanatçının birer eseri ile katıldığı yarışmada juri üyeleri Fırat Arapoğlu, Resul Aytemur, Erkan Doğanay, Ersan Ulusan, Kemal İskender, Ahmet Merey ve Nedret Sekban’ın yaptığı dörtlü değerlendirmenin ardından Halil Şimşek, kimsesizlerin değersizliğini konu alan ‘Siyah Gri Arajman’ adlı eseriyle birinci, Sinem Kaya ikinci ve Deniz Aktaş ise üçüncü oldu. Üç eser ise mansiyon ödülüne layık görülürken 65 eser ise sergiye değer bulundu.

 

ÖDÜLLERİNİ  BAŞKAN AZİZ YENİAY’DAN ALDILAR

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verilirken, yarışmada birici olan Halil Şimşek on bin, Sinem Kaya yedi bin üçüncü olan Deniz Aktaş ise beş bin liralık ödülün sahibi oldu. Üç kişiye ise üçer bin lira değerinde mansiyon ödülü verildi.

KİMSESİZLERİN DEĞERSİZLİĞİNİ ANLATTI

Yarışmada birinci olan eserin sahibi 21 yaşındaki Halil Şimşek, kimsesizlerin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Kimsesiz insanların değersizliği ile alakalı bir çalışma yaptım. Benim için kimsesiz insanların çok büyük bir değeri var. Bu yüzden bu temayı ele almak istedim. Jüri üyelerine teşekkür ederim beni anladıkları için” dedi.

GENÇ SANATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Yarışmada ikinci olan Sinem Kaya ise, bu organizasyonun sürekli olmasını dilerken, resmini ise şöyle açıkladı: “Resmim insanın doğaya yabancılaşması ve doğanın içinde adapte olamaması ve bu sebepten dolayı korku dolu bakışlarla bize bakan bir figür görüyoruz. Zaten bu bir seriydi aslında. Yani serinin devamı olarak yaptığım bir çalışma. Genç sanatçılar için önemli bir organizasyon oldu. Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Ve organizasyonun devam etmesini diliyorum.”

KENT SİLÜETLERİNİN RENKLE BULUŞMASI

Jürinin üçüncü olarak belirlediği eserin sahibi Deniz Aktaş, “Resimlerimde güvensizlik, korku, kaygılarla beslenen bir toplumun mekanlar üzerinde bıraktıkları izler vardır. O izleri resimler üzerinde kentsel soyutlamalarla vurguluyorum. Belediyelerin resim ya da resim sanatına yönelik yarışmalar yapması bizim için umut verici. Çünkü sanat denilen şeyin belirli bir kriteri yok. Çünkü kendimizi gösterebileceğimiz bir platform olarak görebiliriz. İşin aslı genç sanatçılar için önemli bir platform olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay dereceye giren sanatçılar birlikte sergiyi gezdi. Yoğun katılımın olduğu sergi Cennet Kültür ve Sanat Merkez’inde 15 Haziran 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.