Bakan Dinçer "Akıllı tahta olmayan okul kalmayacak"

Eğitim Yayın: 03 Ekim 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 03.10.2011 01:57:05
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

Eğitim dünyasında önemli bir yere sahip olan Çınar Koleji’nin, Büyükçekmece Kampüsü’nün açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4 yıl içinde tüm devlet okullarının akıllı tahta ile donatılacağını ve eğitim kalitesinin dünya standartlarının üstüne çıkarılacağını söyledi.

 

Özel Çınar eğitim Kurumlarının Büyükçekmece Kampüsü açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal, Tülay Kaynarca, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni ve Özel Çınar Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Veysel Kafalı, çok sayıda öğretmen, veli ile vatandaşlar katıldı.

 

Yoğun ilgi gören açılış töreninde  konuşan Çınar Koleji Kurucu Müdürü  Veysel Kafalı, eğitimin hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimizin daha aydınlık daha çağdaş olması için hep birlikte çalışıyoruz. Çınar Koleji eğitimlerinde en son teknolojiyi kullanıyoruz. Sınıflarda akıllı tahta ile eğitim yapılırken öğrencilere de IPAD ile derslerini takip ediyor. Ayrıca farklı sosyal faaliyetlerinde bulunduğu kolejde öğrencilere bilgi ve becerilerine göre katılabiliyorlar. Milli Eğitim Bakanımızın da açılışımızda bulunması bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

Çınar Koleji’ni anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Çınar Koleji Büyükçekmece Kampüsü’nde İlköğretim öğrencisi Beyza Sönmez “Çiçek olalım” adlı şiiri okudu.

 

BELEDİYELERDEN DESTEK İSTEDİ

 

Törende konuşan Bakan Dinçer, "Uzun zamandan bu yana Türkiye'deki eğitim sorunları üzerine çalışıyoruz. Bu gördüğümüz okullar, sorunların aşılacağı konusunda bizi umutlandırıyor. Eğitim sistemimizde çok önemli altyapı sorunları var. Bu sorunların tek seferde üstesinden gelemiyoruz. 2003 yılından bu yana 163 bin derslik kuruldu" dedi. Okullara yönelik elektronik tahta projesine değinen Dinçer, "Proje bize ait ve maliyeti ucuz. 4 yılda tamamlanmasını planlıyoruz. İlk olarak 5 ve 9. sınıflarda kullanılacak. Eğitimin en önemli öğesi öğretmendir. Mekanları sevdiren, o mekanın içinde yaşayan insanların davranışlarıdır. Tüm Türkiye'deki öğretmenlere sesleniyorum. Biliyorum çok ağır şartlarda çalışıyorsunuz. Okullarımızın açıklarını hissettirmeyecek olan, öğretmenlerdir" diye konuştu. Dinçer, velilere de seslenerek, "Çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. Hayat sadece sınavdan ibaret değil. Tek yönlü bir yönlendirme yapmayalım. Okullar sadece derslikten ibaret değildir. Okullarda velilerin, mahallenin hakkı vardır" açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okulların daha fazla etkinlik yapabilmesi konusunda belediyelerden de yardım istedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Okul Müdürü Veysel Kafalı tarafından Bakan Dinçer’e doğal çınar yaprağı üzerine ismi yazılmış tablo hediye edildi.

 

Kurdelayı keserek; İlköğretim, Anadolu ve Fen liselerinin aynı anda açılışını gerçekleştiren Bakan Dinçer, öğrencilerin folklor gösterisini ilgiyle izledi ve Müdür Kafalı ile birlikte sınıfları gezerek bilgi aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.