Esenler Hükümet Konağına Kavuşuyor

Güncel Olaylar Yayın: 16 Temmuz 2012 - Pazartesi - Güncelleme: 16.07.2012 03:40:18
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Esenler’de 18 yıllık hasret sona erdi. Esenler Belediyesi’nin teşebbüsleriyle arsası hazır hale getirilen Esenler Hükümet Konağı’nın temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, milletvekili İsmail Safi, eski milletvekili Selami Uzun, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet,  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, AK Parti ilçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Ali Kara, Esenler Belediyesi eski Başkanı Mehmet Öcalan, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan Erzurum yöresine özgü halk oyunları gösterilerinden sonra törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Göksu, Esenler için güzel ve tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek sözlerine başladı. Esenler’de şehir efsanesi haline gelen Hükümet Konağı’yla ilgili yaşanan süreci anlatan Göksu,  İstanbul tarihinde ilk defa, İl Genel Meclisi’nde Esenler Hükümet Konağı için kamulaştırma kararının alındığına dikkat çekti. Hükümet Konağı ile ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den yardım istediklerini söyleyen Başkan Göksu, uzun uğraşlar neticesinde Bakan Şahin’in sorunu 2 saatte çözdüğüne dikkat çekti. Esenler halkı adına Bakan Şahin’e teşekkür eden Göksu, Hükümet Konağı projesinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Göksu, konuşmasını hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

BİR RÜYA GERÇEKLEŞTİ

Başkan Göksu’nun ardından konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, “Bugün gerçekten bir rüyanın ve hayalin gerçeğe döndüğü bir gündür” dedi. Hükümet Konağı’nın 500 gün sonra hizmete gireceğini hatırlatan Madenoğlu, Hükümet Konağı’nın hizmete girdiğinde Esenler Kaymakamlığı’nın tüm birimleriyle tek bir yerde toplanacağını söyledi.

Tören İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun konuşmasıyla devam etti. Esenler’de derin bir özlemin gerçekleştiği ve mutlu bir sona adım atıldığı güzel bir gün yaşadıklarını belirten İstanbul Valisi Mutlu, böyle bir törene katılmakta duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esenler’de farklı heyecanların ve mutlulukların yaşandığını söyleyen Mutlu, 18 yıldır beklenen bu anlamlı günde rüyaların gerçekleşmesinin ayrı bir keyif verici olduğunu belirtti. Mutlu, 2013 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak olan Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.

ESENLER’E KATMA DEĞER KATACAK

Törende son konuşmayı yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise; Esenler Hükümet Konağı’nın temel atma töreninde bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, herkesi sevgi ve saygıyla selamladı. Esenler için farklı ve sembol olacak yeni bir hizmet binasının temelini atacaklarını söyleyen Şahin, inşaatı aylar önceden başlayan Hükümet Konağı’nın hızla devam eden bir yatırım olduğunu belirtti. Hükümet Konağı’nın  bir yerin ilçe olabilmesinde en önemli sembol olduğunu ifade eden Şahin, Esenler’in  18 yıldır bu sembole kavuşamadığına dikkat çekti. Bu eksikliğin halkın yegâne temsilcisi olan Esenler Belediyesi tarafından fark edildiğini anlatan Şahin, İçişleri Bakanlığı’nın da bu soruna çözüm anlayışıyla yaklaştığını söyledi. “Hükümet Konağı Esenler için en önemli sembol olacak” diyen Şahin, “Belki biraz geç oldu; ama iyi oldu, güzel oldu. Bu konak, Esenler’e katma değer katacak” dedi.

Hükümet konağının 8 katlı bir hizmet mekânı ve vatandaşların memnun ayrılacakları şekilde planlandığın vurgulayan Şahin, “Esenler’de yeni bir adresi, yeni bir merkezi oluşturacağız” dedi. Esenler’de adres tarifinin bugünden itibaren Hükümet Konağı’nın yerine göre yapılmaya başlayacağını söyleyen Şahin, “Esenler’de artık aidiyet duygusu ve yer tarifi çok daha kolay olacaktır” dedi.

Konuşmasına AK Parti Hükümeti’nin çalışmalarını anlatarak devam eden Şahin, Esenler’in güzel olan her şeye layık olduğunu belirterek, Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, Bakan Şahin’e günün anısına hediye takdim etti.  Tören, protokol üyelerinin okunan dualar eşliğinde Hükümet Konağı’nın temelini atmak için hep birlikte butona basmalarıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.